
Yüksekova ilçesinde ise TUHAD-FED temsilciliği önünde basın açıklaması yapıldı. TUHAD-FED Yüksekova Temsilcisi Leyla Baran, "Adı demokratikleşme paketi olan, ancak kendisi demokratikleşmeme paketi olan bu paketi ve AKP Hükümeti'nin seçimlere yönelik ikiyüzlü ve kurnaz politikalarının deşifre edilmesini kamuoyunun vicdanına sunuyoruz" diye konuştu.
İstanbul'un Zeytinburnu İlçesi'nde paket yürüyüşle protesto edildi. Mithatpaşa Tramvay Durağı'ndan başlayan yürüyüşte, "Hükümet paketi al başına çal", "Özgürlük paketle sınırlanamaz" sloganları atıldı.
'Tezkere değil barış istiyoruz'
Mersin Emek ve Demokrasi Platformu da paket ve Suriye tezkeresinin uzatılmasını protesto için Özgür Çocuk Parkı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Reklam değil demokrasi, savaş tezkeresi değil barış istiyoruz" pankartı açılarak, sık sık, "Yaşasın hakların kardeşliği", "Savaş değil barış istiyoruz" sloganları atıldı.
Mersin Demokratik Özgür Öğrenci Derneği, Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kanti'ni önünden İletişim Fakültesi'ne kadar yürüyüş gerçekleştirdi.
HDP Mersin İl Örgütü de parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. HDP Mersin İl Eşbaşkanı Sevgi Aktaş, "Umut tüccarlığı yapılarak göklere çıkarılan 'demokratikleşme paketi'nden çıka çıka göz boyama çıktı" diyerek, paketin hem boş hem de Kürt halkı başta olmak üzere işçi ve emekçilerle dalga geçmekten başka bir anlam ifade etmediğini söyledi.
Adana'da sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri İnönü Parkı'nda basın açıklaması yaptı.
BDP Siirt İl Örgütü ise, BDP il binası önünde düzenlediği kitlesel basın açıklaması yaptı. BDP Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan, "Bu pakette açıklanan reformlar günümüzün gerisinde, Kürtleri heyecanlandırmayan bir paket olmuştur. Kürtlerin talepleri bu pakettin çok ilerisindedir. Bu talepler karşılanmadan Türkiye'de kalıcı ve nihai bir çözüm olmaz" diye konuştu.