Özsavunma için özgün akademiler açılacak

Kadın Haberleri —

.

.

  • Qamişlo’nun Rimêlan 70 delegenin katılımıyla HPC-Jin yıllık toplantısını yaptı. Toplantıda ‘Özsavunma kültürünün geliştirilip, örgütlenmesi için kadın özgün akademilerin açılması’ kararlaştırıldı.

Toplumsal Savunma Güçleri (HPC-Jin), 70 delegenin katılımıyla Qamişlo’nun Rimêlan beldesinde yıllık toplantısını gerçekleştirdi. 

HPC-Jin kadınları eril zihniyetten koruyor

“Kadın Zendura direnişi ruhuyla toplumu savunmak görevimizdir” şiarıyla gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını Kongreya Star Koordinasyonu üyesi Rihan Loqo yaptı. Loqo, “Bu toplantı kadınların kendi haklarını elde etmek ve korumak için verdiği mücadelenin düzeyini ortaya koyuyor. Bu toplantı Kongreya Star’ın ‘Özgürlüğün zamanı geldi’ hamlesinin ikinci aşaması eylemlerini gerçekleştirdiği önemli bir süreçte oluyor” dedi.

Rihan Loqo, HPC Jin’in kadınların erkek egemen zihniyetten korunması, özgürlüğü ve adaleti savunmak için mücadele ettiğini söyleyerek, “Umarız toplantımız kadınlara hizmet edecek ve onların haklarını garantiye alacak kararlarla sona erer” diye konuştu.

Özgün akademilerin açılması

Toplantıda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, direnen kadına ilişkin değerlendirmeleri okundun. Ardından da HPC-Jin’in Kuzey-Doğu Suriye düzeyinde yaptığı çalışmaların yıllık raporu okunarak değerlendirmeler geçildi. Alınan kararlara göre toplantıda ağırlıklı olarak kadının özsavunması üzerinde duruldu.

Toplantıda pek çok karara gidilirken, alınan bazı kararlar da kamuoyuyla paylaşıldı. 

Toplantıda alınan bazı kararlar şöyle:

  • Özsavunma kültürünün geliştirilip, örgütlenmesi için kadın özgün akademilerin açılması
  • Mahalle ve sokaklarda özsavunma eğitim devreleri açılması
  • Okullarda karate ve tekvando eğitimleri verilmesi
  • Kadınlara özsavunma eğitimlerinin verilmesi.
  • Kadın meclislerinde toplumsal savunma komiteleri kurulması
  • Her yerde sivil savunma yerleri açılması

ANHA / QAMIŞLO

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.