PAJK Sema Yüce’yi andı

Kadın Haberleri —

.

.

  • PAJK Koordinasyonu, komplocu güçlere karşı 21 Mart 1998’de bedenini ateşe veren ve 17 Haziran’da yaşamını yitiren Sema Yüce’yi 23’üncü şehadet yıldönümünde anarak, Yüce’nin “özgür kadın kimliği” olduğunu belirtti. 

BEHDÎNAN

Sema Yüce’nin direnişçi kimliğinin bugün tüm yoğunluğuyla Kürdistan’ın dört parçasında, Kürdistanlı kadınların öncülüğünde devam ettiğini vurgulayan PAJK, şunları belirtti: “Bizler bugün şehitlerimizin yarattığı ve bizlere devrettiği tarihi miras ve kazanımlarla, işgalci ve faşist Türk devletine ve komplocu güçlere karşı, devrimci halk savaşı stratejisinde büyük bir savaş halinde ve mücadele yürütüyoruz. Her bir YJA-Star gerillasının şahsında, Sema, Gulan ve Zilanlaşmanın fedailik çizgisi ile tarih yeniden altın harflerle yazılıyor. Sema Yüce yoldaşımızın ardılları tüm Kürdistan ve faşist Türk devletinin zindanlarında, özgür yaşam uğruna direniyorlar. Eğer Sema ruhuyla mücadele eder, Zilan’ın eylem taktiği ve tepkisi ile savaşır ve Gulan yoldaşımızın fedailik çizgisine bağlılıkla devrimci halk savaşına katılırsak; özgür yaşam gerçeğini ve ebedi hakikati Kürdistan, Ortadoğu ve dünyada kadın öncülüğünde süreklileştirebiliriz. 

Bu umut ve inançla Sema Yüce yoldaşı, tüm haziran ayı şehitlerimizi, Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur şehitlerini saygı ve minnetle anıyor, onlar verdiğimiz sözü yineliyoruz. Bu topyekun saldırılara ve tasfiye planlamalarına karşı, şehitlerimizin çizgisi, kadınların ve halkların mücadelesi başaracaktır, Kürdistan’da sömürü ve işgalcilik yenilecektir diyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.