Paris Katliamı için adalet talebi sürecek 

Kadın Haberleri —

.

.

  • Paris Katliamına ilişkin son bir haftadır alanlara çıkan herkese teşekkür eden TJK-F ve CDK-F, “9 yıldır adalet nöbetçisi olan tüm herkesi selamlıyor ve adalet arayışımızı hep birlikte sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Fransa'nın başkenti Paris'te 9 Ocak 2013 yılında Türk devleti tarafından katledilen PKK kurucularından ve Kürt Kadın Hareketi’inin önderi Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahî) için bir kez daha adalet talebiyle Fransa genelinde son bir hafta çeşitli eylem ve etkinlikler gerçekleştirildi. Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) ve Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F), katliamın 9’uncu yılında katliamcı güçlerin yargılanması, ortada olan hakikatin adalete dönüşmesi için bu sürece omuz vermiş tüm şahsiyet, kurum ve halka teşekkür etti. 

.
Stuttgart / Foto: Agîd Eren

TJK-F ve CDK-F, “Bu dava sadece Kürtlerin adaleti sağlama davası değildi. Aynı zamanda Fransa yargısının karanlıkta kalmaması ve demokrasi sorunu olarak aydınlatılmayı bekliyor. Bu bilinçle yoldaşça yanımızda yürüyen, ilk günden bu güne yanımızda yer alan tüm dostlarımızın çabası aydınlık bir gelecek, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir. 9 yıl boyunca bu temelde yapılan mücadelenin parçası olan tüm dostlarımızla bu yürüyüşümüz sürecek. Bir kez daha  demokrasi ve barış güçleri  kazanacak inancıyla Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için 9 yıldır adalet nöbetçisi olan tüm herkesi selamlıyor ve adalet arayışımızı hep birlikte sürdüreceğiz” dedi. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.