Paris Katliamı’yla tehdit

.

.

  • Türk Genelkurmayı eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, katıldığı televizyon programında Paris'te üç Kürt kadın siyasetçinin MİT tarafından katledildiğini itiraf etti. Pekin, benzerinin yapılmasını istedi. KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, Pekin’in hem itirafı hem de yeni suikast çağrısının, Avrupa tarafından ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, katıldığı televizyon programında Paris Katliamı’nın devlet tarafından yapıldığını, ağzından kaçırdı. 
Paris’te 9 Ocak 2013’te PKK kurucularında Sakine Cansız (54), KNK Paris temsilcisi Fidan Doğan (28) ve Kürt gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez (24), başlarına üçer kurşun sıkılarak katledilmişti. Paris Katliamı’nın tetikçisi Ömer Güney, Paris Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanması başlamadan 2016’d cezaevinde şüpheli bir şekilde öldü. Bunun ardından dosya kapandı, ancak Fransa, geçen yıl cinayette MİT'in parmağı olup olmadığını yeniden araştırma kararı almıştı. MİT’in, planlama ve organizasyonu dahil gerçek fail olduğu, hem resmi belgelerle hem de ses kayıtlarıyla ortaya konulmuştu. 
Türk ordusunun Garê hezimetinin konuşulduğu iktidarın emrindeki kanalardan CNN Türk’te, yine iktidarın medyadaki elemanlarından Ahmet Hakan'ın modere ettiği programa katılan  Türk Genelkurmayı eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, "Son bir yılda MİT'in yakalayıp getirdiği çok sayıda PKK üst düzey yöneticisi oldu, bu tür nokta operasyonlarıyla, tam da sizin söylediğiniz anlamda. Zaten Türkiye bir süredir bunu yapıyor gibi geliyor bana" şeklinde sorumsu cümle üzerine, "Yapıyor ama, bakın, Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan. Bu adamlardan bir bölümünün götürülmesi lazım. O zaman PKK'nın bir anda dengeleri bozulur. Mutlaka bunların götürülmesi lazım. Beyinle ayaklar arasındaki iletişimi sağlayan sinirlerle uğraşıyoruz şu anda. Ama asıl beynin hasara uğratılması gerekiyor" diye yanıt verdi. 
 
Daha evvel Paris’te yapıldı 

"PKK'nın dört müdür beyin takımı?" sorusuna yanıt veren Pekin, Paris Katliamı’nda MİT rolünü şöyle itiraf etti: "Daha fazla. Yürütme Konseyi var, onun başında şu anda Murat Karayılan var herhalde. Onun altında da ekipler var. Mesela onlar Kandil'den çok fazla dışarı çıkmıyor. Avrupa'da bunların unsurları var. Avrupa'daki unsurlarına bir şey yapmamız gerekiyor. Daha evvelden Paris'te yapıldı ama..."
Pekin'in bu ifadesinin ardından sözü yeniden alan Ahmet Hakan, konuyu geçiştirerek yayına devam etti.

Avrupa ciddiye almalı

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zübeyir Aydar, İsmail Hakkı Pekin’in itiraf ve tehditleriyle ilgili ANF’ye konuştu. 
Pekin’in devletin derin organlarında alınan kararlara ve yapılanlara vakıf olduğunu belirten Aydar, bu açıklamanın iki açıdan önemli olduğunu söyledi:
* Eski Harekat Başkanı olarak Paris Katliamı’nı ağzından kaçırıyor, itiraf etmesi önemli. Zaten ses kayıtları ve MİT belgeleri var. PKK tarafından yakalanan üst düzey MİT elemanlarını itirafları ve diğer bir çok tanıklık, katliamın Ankara tarafından örgütlendiğini gösteriyordu.
* Pekin açıkça KCK’nin Avrupa’da unsurları, yöneticilerinin olduğunu ve bunları yönelmek gerektiğini söylüyor. Pekin, devletin derin organlarına danışmanlık yapan kesimler, tecrübe aktaran kişiler arasındadır. Sıradan bir söylem değil.

Ona göre konumlanacağız

Bu tehdidi ciddiye aldıklarını ve ona göre zaten aldıkları tedbirleri gözden geçireceklerini kaydeden Aydar, "Türk devletinin uzun süredir bu alanlarda yürüttüğü suikast faaliyetleri; Almanya’da, Belçika’da, Fransa’da ortaya çıkan unsurlar var.  İçinde benim de olduğum kesimlere yönelik suikast girişimleri planlanıyor. Almanya’da bazı davalar oldu, bazıları yargılandı. Halen Belçika ve Fransa’da soruşturmalar devam ediyor. Belçika’da geniş bir dava dosyası bulunuyor” dedi. 
Suikast girişimlerinin yeni olmadığını hatırlatan Aydar, şunları söyledi: “2011’de başladılar ve bugüne kadar da devam ettiriyorlar. Bu tür ağızlardan itiraf edilmiş olması, bizim açımızdan önemlidir, gereken tedbirleri alıyoruz. Paris davasına da etkisinin olması gerekir. Açıkça Türkiye devleti, Paris’te cinayet işlemiştir. Devlet burada suikast yapmış, terör estirmiştir. Türkiye aslında terörist bir devlettir. Fransa’da Türkiye aleyhine bir cinayet davası açılmalı. Emri veren Ankara’dakilerin mahkeme önüne çıkarılması gerekiyor. Fransa adli makamlarının daha ciddi üzerinde durmasını bekliyoruz. Türk devleti ve o dönemki yöneticileri sorumludur.” İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.