HDK-Fransa, CDK-F, ACTİT, ODAK dergisi Paris temsilcileri Cumartesi günü Paris Notre Dame Kilisesi önünde tecrit ve tek tip elbise dayatmasına karşı, ‘Siyasi tutuklular onurumuzdur, tep tip dayatmasına hayır’ şiarıyla bir protesto eylemi düzenledi.
Saat 14.00’te bir araya gelen kurum temsilcileri, Erdoğan diktatörlüğünün cezaevlerinde tek tip elbise dayatması ve ağır cezaevi şartları ve tecriti protesto etti. Türkiye ve Kürdistan’da başta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olmak üzere tutuklu ve hükümlünün ağır koşullarına dikkat çeken kurumlar, tek tip faşizmin tek tip elbise dayatmasının kabul edilemeyeceğini vurgularken, uluslararası kamuoyunu göreve çağırdı.
“Tek tip elbisenin gündeme getirilmesi faşist diktatörün toplumu tektipleştirme saldırıların bir parçasıdır. Geçmişte olduğu gibi, yine devrimcilerin direnişi ile karşılaşacaklar ve amaçlarına ulaşamayacaklar” denilen eylemde bildiriler dağıtılırken, Sain nehrinin üzerindeki köprüye “siyasi tutuklular onurumuzdur, tek tip dayatmasına hayır” sloganının yazılı olduğu bir de pankart asıldı.
PARİS