Paris’te e-scooter yasağı

Dünya Haberleri —

  • Fransa'nın başkenti Paris’teki ulaşım sorunu için büyük ümitlerle yürürlüğe sokulan kiralık elektrikli scooterlar artık yasak. Yasak Cuma gününden itibaren yürürlüğe girdi. 

 

Paris bu kararla kiralık e-scooterları yasaklayan ilk Avrupa başkenti oldu. Şehir sakinleri artık sadece özel e-scooterlarını kullanabilecek.  Şehirdeki 15 bin kiralık e-scooterın son partisi de Perşembe günü temizlendi ve kamyonlara yüklenerek depolara kaldırıldı. 

Online olarak kiralanabilen e-scooterlar genellikle 35 yaş altı ve öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanılıyordu. Ancak politikacılar güvenlik endişeleri, yayaların strese girmesi ve şehir sokaklarının yığınlar halinde park edilmiş scooterlar tarafından tıkanması konusunda uyarılarda bulunmuş ve scooterların çevre üzerinde ne kadar olumlu bir etkisi olduğuna dair 

sorular sormuştu.

Düzenlemeler de kar etmedi

2020 yılında, e-scooterların yaya yollarında hızlı kullanımı nedeniyle artan şikayetlerin ardından Paris belediyesi, operatör sayısını sınırlayan ve hızları otomatik olarak takip edip sınırlayan dünyanın en katı düzenlemelerini getirdi. Ancak tepkilerin önünü alamadı. 

Nisan ayında Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo scooterlar için bir referandum çağrısında bulundu ve halkın neredeyse %90'ı scooterların yasaklanması yönünde oy kullandı. Referanduma katılım oranı ise sadece yüzde 7,5’tu. 

Paris’ten toplanan e-scooterlar diğer Avrupa şehirlerine gönderiyor. Dott adlı kiralama şirketi ise çok sayıda e-sccoterı Tel Aviv’e götürecek.  PARİS

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.