Pedofili sisteleri arttı

Kadın Haberleri —

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

  • İnternet Gözlem Vakfı (IWF) covid-9 döneminde 50 bin olan pedofili sitesinin 63 binin üzerine çıktığını açıkladı. Vakıf; çocukların taciz edildiği, istismar edildiği, cinsel saldırıya uğradığı görüntülerin katlanarak çoğaldığını da belirtti.

İnternet güvenliği alanında çalışan İngiltere merkezli İnternet Gözlem Vakfı (IWF), çocuk (tecavüz) görüntülerinin covid-19 salgın hastalık kısıtlamalarından bu yana on kattan fazla arttığını gösteren veriler açıkladı.

63 bin fazla site var

BBC’nin geçtiği habere göre, salgın hastalığın başladığı 2020 yılının ilk aylarında insanlar daha fazla süre evde kalmak zorunda olduğu için sosyal medya ve internet kullanımı arttı.

Vakıf geçen yıl, salgın hastalıktan önce bu tip görüntülerin bulunduğu 5 bine yakın internet sitesi varken, bu sayının artık 63 binden fazla olduğunu açıklamıştı.

Vakıf görüntülerin kaldırılması için çalışıyor

IWF CEO'su Susie Hargreaves, "Pandemi sırasında herkes daha uzun süre internet kullandı, ancak etkileri ancak şimdi ortaya çıkıyor" diyor ve daha küçük yaştaki çocukların genellikle de kendi yatak odalarında iken “istismar” edildiği görüntülerin arttığını ekliyor.

IWF, dünya çapında internette cinsel olarak “istismar” edilen yüzbinlerce çocuk görüntüsünü takip ediyor, doğruluğunu araştırıp, kaldırması için harekete geçiyor.

Vakıf inceleme düzeylerinin geçtiğimiz yıllara kıyasla çok değişmediğini, dolayısıyla daha çok bu tarz görüntü verisi alınmasının daha çok görüntü yüklenmiş olmasından kaynaklandığını belirtiyor.

IWF, İngiltere hükümeti göreve çağırıyor

Araştırmacılar, videoların yatak odasından ya da banyodan, arka planda yoğun ev gürültüleri gelirken kaydedildiğini ya da canlı yayın olduğunu söylüyor.

Kayıtların pedofillerle paylaşılmak ya da satılmak üzere genellikle çocuğun haberi olmadan yapıldığı belirtiliyor.

Görüntülerdeki çocukların nereli oldukların tam olarak belirlenemedi, ancak kimlik tespitine yarayabilecek çeşitli ayrıntıların yetkili makamlarla paylaşıldığı kaydedildi.

IWF İngiltere hükümetini çocukları korumak için göreve çağırıyor. Ancak görüntülerin çoğunun İngiltere dışında, dünyanın çeşitli yerlerinden geldiğini belirtiyorlar.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.