Pislik yapanlarla yürümeyeceğiz

Siraç Çelik

Siraç Çelik

  • DEM Parti Bağlar Belediye Eşbaşkanı Siraç Çelik, kayyum atanan AKP’li belediye başkanının yolsuzluklarının ayyuka çıktığını belirterek, “Pislik yapan her insanı deşifre edeceğiz. Hukuka teslim edeceğiz” dedi.

MUSTAFA DOĞAN/ AMED

HDP, 2019'da yapılan seçimlerde Bağlar’ı yüzde 70 oy oranı ile kazandı, ancak seçilen eşbaşkanlardan öğretmen olan Zeyyat Ceylan, KHK ile meslekten ihraç edildiği gerekçesiyle YSK tarafından görevinden alınmış, yerine yüzde 25 oy alan AKP adayı Hüseyin Yalar (Beyoğlu) atanmıştı. Siraç Çelik ve Leyla Ayaz, 31 Mart’ta yapılacak seçimlerde DEM Parti’den Bağlar Belediyesi için eşbaşkan adayı.

Koltukta oturmayacağız

Kulplu olan Siraç Çelik, Ankara Gazi Üniversitesi Kadastro Teknikerliği mezunu. Uzun yıllar kamu kurumlarında çalıştı. KESK Dönem Sözcülüğü, Emek ve Demokrasi Platformu ile Kent Dayanışma Platformu'nun kurucu üyeliğini yaptı. Bağlar’da daha önce de hizmet veren Çelik, ilçenin birçok sorunu olduğunu ve bunları çözmek için çok çalışacaklarını söyledi. Çelik, “90’lı yıllarda köylerin boşaltılmasıyla Bağlar en çok göç alan ilçe oldu. Depremden sonra da dışa doğru göçün başladığı ilçe. STK’dan geldiğimiz için Bağlar’daki sıkıntıları biliyoruz. Özellikle uyuşturucudan arındırmak için aktiviteler düzenlemiştik. Bunların devamı gelecek. Önceliğimiz özel savaş politikalarının getirdiği yıkıma karşı mücadele etmek. Sürekli halkla iç içe olacağız. Bu sözü veriyoruz. Koltuklarda oturmayacağız. Halkımızla birlikte projeler üreteceğiz” dedi.

Gençler ve kadınlar öncelik

Seçildiklerinde özellikle gençlere ve kadınlara yönelik mesleki kurslar açacaklarını belirten Çelik, "Uzmanlarla birlikte çözüm konusunda ne gerekiyorsa yapacağız. Tek başımıza değil, kent uzlaşısını belediyede de hayata geçireceğiz. Ortak paydamız bu kent ise bu kentin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz. Projeleri birlikte üreteceğiz. Bir taraftan kadınlarımız için mesleki kurslar açacağız, bir taraftan da günden güne artan fuhuşla mücadele için yine kurumlarımızla ve halkımızla birlikte çözüm üreteceğiz" şeklinde konuştu.

 

 

Yerinde dönüşüm

Geçen yıl yaşanan deprem sonrasında Bağlar ilçesinde acil olarak yıkılması gereken 571 bina ve 810 bina da orta hasarlı olarak tespit edilmişti. Siraç Çelik, öncelikle bu binaların yıkılması gerektiğini ve parti olarak kentsel dönüşümden ziyade kendi politikalarının yerinde dönüşüm olduğunu vurguladı.

İhtiyaca göre politika

Halkçı belediyecilik politikasıyla yola çıktıklarını ve bu konuda iddialı olduklarını kaydeden Çelik, şöyle konuştu: "Halkımızla bütün olacağız. Mahalle, mahalle, ev ev, sokak sokak gezeceğiz. Halkın ihtiyacına göre politika üreteceğiz" dedi.

Yolsuzlukların hesabı verilecek

Bağlar Belediyesi’nde yapılan usulsüzlük ve yolsuzlukların artık saklanamayacak boyutlara geldiğine de işaret eden Siraç Çelik, bu durumun devletin görevlendirdiği müfettişlerin raporlarına bile yansıdığını hatırlattı. Seçildiklerinde komisyonlar kurarak yapılan tüm işleri inceleyeceklerini kaydeden Çelik, şunları söyledi: "Olmazsa olmazlarımızdan biri budur. Bu konuda uzmanlarımız var. Açılması gerekirse dava açacağız. Kamuoyunda bilinçli bir algı oluşturmaya çalışıyorlar, ‘Bunlar geldiği zaman tüm işçileri işinden edecekler' diye. Kesinlikle böyle bir düşüncemiz yok. Biz cellat değiliz. Bizden olup kayyumla birlikte bu pisliğe bulaşan insanları deşifre edeceğiz. Kayyum döneminde işe alınmış ve tek amacı kendi evine bir lokma ekmek gösteren insanlar baş tacımızdır. Onlarla yol yürüyeceğiz. Pisliğe bulaşmamış her insanla yol yürüyeceğiz. İdeolojik olarak, bu bizden midir değil midir diye bakmıyoruz. Bunun araştırmasına girmeyeceğiz. Dürüstlük önemlidir. Pislik yapan her insanı deşifre edeceğiz. Hukuka teslim edeceğiz."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.