PKK’den işgale karşı direnişe davet

.

.

  • Başûrê Kurdistan’ın statüsü, özgür ve demokratik yaşamının TC işgalciliğine karşı sessiz kalmaktan değil, buna karşı direnenleri desteklemekten geçtiğini belirten PKK Dış İlişkiler Komitesi, tüm güçleri bu tarihi direnişe katılmaya çağırdı.

 

PKK Dış İlişkiler Komitesi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk devletinin gerillaya, halkına ve topraklarına dönük saldırıların devam ettiği; artı bu soykırım saldırılarının TC ve iş birlikçilerince gizlenme gereği de duyulmadığı hatırlatıldı. ”Kürdistan özgürlük gerillası şahsında; Kürdistan halkı, doğası, dili, kültürü ve ulusal birliği hedef alınmış durumda” denilen açıklamada, gerillanın ise fedai direnişile Kürt halkının temel değerlerini ve ulusal onurunu koruma savaşı verdiği vurgulandı.

Mexmûr saldırısına onay

Gerilla direnişi karşısında derin bir bozgun yaşayan ve istediği gibi işgal operasyonlarını yürütemeyen Türk devletinin, 5 Haziran 2021’de BM ve Irak’ın güvencesi altında bulunan Mexmûr kampına saldırı gerçekleştirdiği hatırlatılan açıklamada, şunlar ifade edildi: ”Her ne kadar TC devleti bu saldırının sorumlusu olsa da, faşist diktatör Erdoğan’ın tehditlerine ve işgal saldırılarına karşı sessiz kalan ve hatta yol açan Irak devleti ve BM’nin de bu saldırı da sorumluluğu bulunmaktadır. BM ve Irak devletinin güvencesi altında olan bir mülteci kampının üzerinde faşist ve soykırımcı TC devletinin SİHA ve savaş uçakları hangi hukuka dayanarak uçmaktadır? Yine hangi uluslararası hukuka dayanarak sivilleri hedef alan saldırılar için hava sahası kullandırılmaktadır? Bu güçlerin oluru olmadan TC devletinin hava sahasını kullanma ve saldırı yapması olası değildir. Mexmûr kampının içini ve mültecileri hedef alan bu saldırıların maksadı da anlaşılmaktadır. Dili, kültürü ve yurtseverlik görevleriyle yaşayan her bir Kürt’ü, sivil de olsa her yerde hedef alacaklarını göstermek ve halkımızın direniş ve mücadele tutumunu sindirmek istemektedirler. Bu saldırılar, TC devletinin soykırım planının bir parçası olup, yenilmeye mahkûmdur. Mexmûr’daki halkımıza karşı gerçekleşen saldırıların durdurulması başta BM, AB, Irak, Federe Kürdistan ve KDP’nin sorumluluğundadır. Bu faşist ve soykırımcı saldırılara karşı sessiz kalan, onaylayan ve yol açan bu güçleri görevlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

KDP ile toplantılar sonrası

Metîna’da 5 Haziran’da ve Derkar’da 8 Haziran’da yaşananların KDP tarafından HPG gerillalarına mal edilmek istendiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: ”Bu haberler gerçeği yansıtmamakta, tamamen manipülasyon ve Türk devletinin işgalini meşrulaştırmak ve hatta Türk devletinin yenilgisini önleme amaçlıdır. Türk devletinin özel savaş dili ve planları çerçevesinde gerillayı ve hareketimizi hedef alan tüm bu yalan ve asılsız haber ve açıklamaları kınıyoruz. HPG her iki olayla da alakası olmadığını kamuoyuna açıklamasına rağmen KDP ve onun basınının olayı ısrarla onurlu gerilla güçlerinin üzerine atması çok maksatlı ve planlıdır. Gerilla güçlerinin 46 gündür faşist Türk devletine karşı kahramanca ve başarılı bir şekilde direndiği ve Türk ordusunu bozguna uğratma aşamasına getirmiştir. Faşist Türk devletinin işgaline, talanına, hırsızlığına ve katliamlarına karşı başta Güney Kürdistan halkımız olmak üzere tüm Kürtlerin ve dünya kamuoyunun ciddi bir tavır koyduğu bir döneme KDP’nin bu tür yalan ve bilinçli haberler yayması tamamen amaçlıdır.  Bu tür yalan haberlerin yenilgi ile yüz yüze gelen faşist Türk devletinin son günlerde Hewlêr’de KDP ile yaptığı toplantılardan sonrası gerçekleşmesi diğer dikkat çekici bir noktadır.

Fırsatçılık ve provokasyon

Gerilla güçlerimiz Başûrê Kurdistan’ı adım adım işgal etme planı ve çabası içinde olan TC devletini hedef almakta ve Kürdistan’ı tüm değerleriyle sömürmek isteyen bu soykırım saldırılarına karşı on yıllardır tarihi bir ulusal direniş vermektedir. TC işgaline tavır koyma ve direnme iradesi koyamayan güçlerin, TC işgalciliğine karşı direnen ve bedel ödeyen gerillanın devrimci savaş pozisyonundan istifade edip gerillanın 25 yıldır kullandığı alanları tutma fırsatçılığı ve provokasyonu kabul edilemezdir. KDP, hem TC’nin işgalini meşrulaştırmakta hem de TC’ye karşı halkın ve siyasi güçlerin mücadelesinin önüne set çekip engel çıkararak işgalin ve TC saldırganlığının meşruiyetini sağlamaktadır. Ayrıca KDP’nin hem Metîna hem de Berbizina alanlarına sevk ettiği bu gücünü geri çekmesi gerekmektedir.

Parlamento sorumluluk alsın

Başûrê Kurdistan’ın statüsü, özgür ve demokratik yaşamı TC işgalciliğine karşı sessiz kalmaktan değil, buna karşı direnen güçleri desteklemekten geçiyor. Bu görev Başûrê Kurdistan Parlementosu’na da düşmektedir. Başûrê Kurdistan Parlementosu gelişen olaylara Kürt yurtseverliği duyarlılığı ile bakıp Türk devletinin işgaline karşı tüm Güney partilerini ortak direnişe çağırmalıdır. Yine tüm çevreleri özgürlük gerillalarının büyük bir fedakarlıkla işgalcilere karşı direnerek yürüttüğü bu onur ve yurtseverlik savaşında işgalcilerin elini rahatlatacak, ulusal birliği boşa çıkaracak her türlü girişimden de uzak durulması çağrısını yapıyoruz.

Gerilla güçlerimiz faşist işgal saldırıları karşısında özgür ve onurlu yaşam savaşı vermektedir. Kürdistani tüm güçleri ve halkımızı bu tarihi direnişi büyütecek bir tarzda sürece katılmaya, gerillanın yanında saf tutmaya ve işgalciliği hep birlikte yenilgiye uğratmaya davet ediyoruz.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.