Evine yapılan baskınla gözaltına alınan Reber Kılıç ve aile bireylerine polis tarafından şiddet uygulandı. Mahallelinin duruma karşı çıkılması üzerine havaya ateş açan polis, çevredekileri, ”Hepinizi öldürürüm” diye tehdit etti.
Adana’nın Seyhan ilçesi bağlı Küçükdikili Mahallesi’nde oturan Reber Kılıç, önceki akşam saa 21.00’de evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi’ne yönelik başlattığı operasyon kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Kılıç’ın baskın sırasında darp edildiği, buna karşı çıkan aile bireyleri ile komşulara da şiddet uygulandığı belirtildi. Polis, silah dipçikleriyle darp ettiğini aile bireylerinin şiddete direnmesi üzerine sokakta havaya ateş açtı.
Polisin silah dipçiğiyle darp ettiği Yıldırım Şahin geçirdiği kalp krizi sonucunda Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada anjiyo olan Şahin, hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi ediliyor.
Olay esnasında çekilen görüntüde yüzleri maskeli özel hareket polislerinin görüntüyü çeken kişiye, ”Seni de aldırtacağım. Sen nasıl çekim yaparsın? Adın ne senin?” diyerek hakaret ve tehditlerde bulunduğu görülüyor. Polisin, ”Hepinizi aldırırım. Hepinizi öldürürüm” diyerek tehditler savurduğu da görüntülerde yer alıyor.
Herkese silah doğrultular
Yaşananları aktaran Kılıç’ın babası Suphi Kılıç, oğlunun o sırada ağabeyinin evinde olduğunu ve oraya baskın düzenlendiğini belirterek, polisin baskın sırasında kapılarını kırıp, eşyalarını dağıtarak kendilerini darp ettiğini ifade etti. İlk olarak 17 Haziran’da evlerine baskın düzenlediğini ve oğlunun o zaman evde olmadığını söyleyen baba Kılıç, önceki akşam saatlerinde de oğlunun evine baskın düzenlendiğini belirtti. Kılıç, ”Evde oğlum Reber ve abisi vardı. İkisini de polis darp etti. Biz de duyduk geldik. Kadın, çoluk çocuk herkese silah doğrultular. Mahalleliler de yaşananları gördü. Çekimlerde de görülüyor. Darp edilenler hastaneye gitti. Darp raporu alacaklar” dedi.
Çocuğu infaz edeceklerdi
Polisin havaya rastgele ateş açtığını ve bu sırada çocuğunun da korkuyla kaçtığını, polisin de çocuğun ardından koşarak yakaladığını belirten Kılıç, ”Yolun üzerine diz çöktürüp kurşunlayacaklardı; ağabeyi polise tekme vurdu. Polis düştü. Yerden kalkan polis çocuğun yüzüne kafa attı. Darp izi belli. Çocuğu infaz edeceklerdi” şeklinde konuştu.
Kılıç, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.
ADANA