Yüzleri maskeli yüzlerce genç, iki gün önce Şırnak'ta yaşanan tutuklamalar ve Cizre'nin Nur Mahallesi'nde YDG-H üyelerine yapılan saldırıyı protesto etmek amacıyla eylem yaptı. Mahalledeki caddelere gençlerin barikat kurarak ateş yakmasının hemen ardından polisler, onlarca TOMA, akrep ve panzer tipi zırhlı araçlarla mahalleye gelerek, gençlere müdahale etti. Polisin, gençlere gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etmesine gençler de, molotofkokteyli, taş, ses bombası ve havai fişekler ile karşılık verdi. Gençlerin çok sayıda molotof kokteyli atması sonucu molotofların isabet ettiği zırhlı araçlar, adeta ateş topuna döndü. Çok sayıda molotofun isabet ettiği bir panzer, alevler içinde kalarak kullanılmaz hale geldi. Yanan panzer diğer zırhlı araçlar tarafından halatla bağlanarak eylem yerinden çıkartıldı. Zırhlı araçlardan sık sık, "Jandarma Özel Hareket. Dağılın, yoksa ateş açılacak" anonsları yapılırken, gençler anonslara "Bijî berxedana YPG" sloganı ile karşılık verdi.

Yaşanan yoğun çatışmalardan dolayı zırhlı araçlar olay yerinden çekilirken, YDG- H üyeleri, "YDG-H üyelerine yapılan saldırılara karşı sessiz kalmayacağız" şeklinde kısa bir açıklama yaptı.
Gençlerin uzun süreli polis ile çatışması sonucu polislerin mahalleden çekilmesiyle, gençler yaktıkları ateşler etrafında ıslanan elbiselerini kurutması dikkat çekti. Öte yandan, eylemlerini sürdüren gençlerin ara ara halay çektikleri de görüldü.

 DİHA/VAN