Porto Rikolu kadınların çığlığı

Kadın Haberleri —

.

.

Porto Rikolu boksör Felix Verdejo’nun hamile eşini katletmesi üzerine kadınlar, kadın kırımına karşı ayağa kalktı. 

SAN JUAN

Günlerdir kayıp olan Keishla Rodriguez’in cansız bedeni başkent San Juan’daki bir gölcükte bulundu. FBI’ın da soruşturmaya dahil olduğu davada 27 yaşındaki profesyonel boksör Felix Verdejo tutuklandı.

“Elmas” lakaplı Verdejo, bebeği doğurmaması için tehdit ettiği Keishla’yı dövmek, sonra vücuduna bazı maddeler enjekte etmek, ardından kollarını ve bacaklarını beton bir bloğa bağladıktan sonra onu nehre atmakla suçlanıyor. Nehre atmadan önce karnından vurduğu da iddia ediliyor. Görgü tanıklarına göre, cinayette bir suç ortağı da vardı ve suçlu bulunursa idam edilecek.

Cesedin bulunduğu pazar gününden bu yana San Juan valilik binasının önünde ‘ulusal bir çığlık’ çağrısıyla eylem halinde olan kadınlar, yakın zamanda katledilen kadınların isimlerinin yazılı olduğu dövizler taşıdı, devletin toplumsal cinsiyete dayalı şiddete karşı olağanüstü hal eden yürütme genelgesini uygulamadaki yavaşlığını kınadı.

Porto Riko Valisi Pedro Pierluisi olaydan sonra “toplumsal cinsiyete dayalı şiddetle mücadele taahhüdünü” yinelerken, Porto Riko Mali Gözetim ve Yönetim Kurulu da cinsiyete dayalı şiddetle mücadele için sağlanan fonun azaltıldığını duyurdu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.