Qamişlolu kadınlar: QSD’ye güveniyoruz

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin saldırılarına tepki gösteren Qamişlolu kadınlar, her türlü saldırı karşısında QSD’nin yanında yer alacaklarını belirterek, “QSD’ye güveniyoruz” dedi.  

SOLÎN EHMÊ/ANHA
Türk devletinin Rojava ve Kuzey-Doğu Suriye’ye yönelik saldırıları arttı. Soykırım saldırılarını değerlendiren Qamişlolu kadınlar Özerk ve QSD’nin yanında yer alacaklarını belirtti.

QSD’nin halk için güvenli bölge yarattığını kaydeden kadınlardan Fadiye Silêman, Türk devletine karşı sonuna kadar direneceklerini söyledi.  İşgali asla  kabul etmeyeceklerini belirten Silêman, Türk devletinin saldırıları karşısında halkı duyarlı olmaya çağırdı.

Fadiye Silêman sözlerini şöyle sürdürdü: “Güvenliğimizi ve kazanımlarımızı koruyacağız. Topraklarımızı Türk devletinin faşizmine bırakmayacağız. Kendi topraklarımızda yaşamak en meşru hakkımızdır. QSD’ye güveniyoruz. Sonuna kadar QSD’nin yanında olacağız.” 

Direneceğiz

Türk devletinin çocuklara saldırıp, mezarları tahrip ettiğini dile getiren Hediye Remo, “Türk devleti hangi hakla hastane ve sivillere saldırıyor?” diye sordu. Rusya ve ABD’nin, Türk devletinin saldırılarına sessiz kaldığına dikkat çeken Remo, uluslararası toplumun suskun kalarak bu suça ortak olduğunu söyledi. Hediye Remo her koşulda sonuna kadar direneceklerini vurguladı. 

Birliğimizi sağlayacağız

Kuzey-Doğu Suriye’deki halkların Türk devletinin saldırılarına tepkili olduğunu söyleyen Selma Mihemed, QSD sayesinde herkesin evinde güvenle yaşadığını belirtti. Türk devletine karşı halkın direneceğini kaydeden Selma Mihemed, “Birliğimizi sağlayacağız. Türk devletinin saldırılarını durduracağız” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.