QSD olağanüstü toplandı

QSD Olağanüstü Toplantısı

QSD Olağanüstü Toplantısı

  • Türk devletinin yeni işgal tehditleri artan saldırıları üzerine olağanüstü toplanan QSD Askeri Meclisi, son durumu ele aldı, atılacak adımları tartıştı. 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, son gelişmeleri görüşmek üzere olağanüstü toplantı düzenlediğini duyurdu. Genel Komutanlık, konuyla ilgili açıklamasında, Türk devletinin Til Temir, Zirgan, Minbic ve Şehba’ya dönük saldırılarının tartışıldığını; Askeri Meclis komutanlarının bölgelerdeki son gelişmeleri ve bunun sivillerin yaşamına etkisi ile sivilleri koruma yönetimlerini değerlendirdiğini bildirdi. 

Türk devletinin yeni bir saldırısının Kuzey-Doğu Suriye’deki insani duruma, özellikle hedef olarak belirtilen bölgelere etkisinin ele alındığı kaydedilen açıklamada, yeni bir saldırının Suriyelileri, Suriye krizinin başladığı sürece götüreceği, Suriye’nin parçalanmasının başlangıcı olan son tehditlerin işgal projesi olduğuna vurgu yapıldı.

Türk devletinin saldırısının DAİŞ’e karşı savaşa etkisine dikkat çekildiği belirtilen açıklamada, QSD’nin her şeyden önce anlaşmalara bağlı olduğunun altı çizildi. 

QSD güçlerinin, bölge halkını ve toprağını korumak, olası saldırılara ve uzun süreli savaşa yanıt vermek için hazırlıklarını arttırdığı kaydedilen açıklamada, halktan da QSD’nin Türk işgaline karşı vereceği kararlara destek vermesi çağrısı yapıldı.

Türk devletinin olası saldırılarına yanıt vermek ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü korumak için Şam hükümet güçleriyle koordineye geçmeye hazır olunduğu kaydedildi. QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.