Akşam saatlerinde kadınlar ve mahalleli yurttaşlar bir araya gelerek sokak sokak, ev ev kapıları çalarak Rojava ile dayanışmak için yurttaşlardan yardım topladı. Çalınan kapılarda yurttaşlardan yardım kampanyasına destek vermelerini istedi. Mahalleliler tarafından hoş karşılanan kadınlar, neredeyse hiçbir evden eli boş dönmedi.

Yardım toplayan kadınlardan Meclis üyesi Sabahat Alper, dört gündür Rojava'da için yardım topladıklarını ifade etti. Nisêbîn'de bütün kadınların yardım için adeta seferber olduğunu ifade eden Alper, "Nisêbîn halkına bizlere gösterdikleri ve yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. Yardımda bulunan kadınlardan Leyla Gündüz adlı yurttaş ise, ellerinden gelen yardımı yapmaya çalıştıklarını ifade ederek; "Rojava'daki halkımız savaştadır. Onlara elimizden gelen yardımı ve desteği vermemiz gerekir. Herkesi bu konu da duyarlı olmaya çağırıyorum" şeklinde konuştu. Rehime Gökçe adlı kadın ise, Rojava'da yaşayanlarla bir olduklarını ifade ederek bu yardımları toplamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.
Nisêbîn Kent Kadın Meclisi'nden oluşan kadınlar, gece boyunca 15 mahallede topladıkları yardımları en kısa zamanda Rojava'ya göndereceklerini ifade etti.

  DİHA/MÊRDÎN