Yunanistan Halk Meclisi, başkent Atina’da Rojava ile dayanışmak amacıyla konser düzenlendi. Yunanistan Ulusal Arkeoloji Müzesi önünde gerçekleştirilen konsere, yüzlerce Kürdistanlının yanı sıra Yunanlar ve enternasyonalist gruplar da katıldı. Devrimci Gençlik Hareketi’nin güvenliğini sağladığı konser alanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posteri ve bayraklar ile donatıldı.
Etkinlikte, PYD Temsilcisi Dr. İbrahim Müslüm konuştu. Türk devleti ve bağlı çete gruplarının Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırı ve işgal tehditlerine tepki gösteren Müslüm, Efrîn’de işlenen insanlık ve savaş suçlarına dikkat çekti.
Müslüm, uluslararası insan hakları örgütlerinin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi. Müslüm, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı halkın tepki ve direnişini yükseltmesi gerektiğini söyledi.
Türk devletinin işgal saldırılarına tepkinin haykırıldığı konserde, sık sık direniş ve Rojava ile dayanışma sloganları atıldı.
Etkinlik, sanatçılar Hemîd Ûrmiyê, Diyar ve Xelîl Xemgîn’in sahne almasıyla devam etti. Katılımcılar sanatçıların şarkıları eşliğinde halay çekti.
ANF/ATİNA