Rojava ve YPJ ilham veriyor

Yurt Dışı Haberleri —

YPJ Genel Komutanlık Üyesi Sozdar Dêrik

YPJ Genel Komutanlık Üyesi Sozdar Dêrik

  • Katalonya Parlamentosunun resmi daveti ile İspanya’ya giden YPJ Genel Komutanlık Üyesi Sozdar Dêrik, parlamento başkanı ve siyasi parti temsilcileri ile bir araya geldi. Katalonya basınının da yoğun ilgi gösterdiği Dêrik’in programı ziyaretler ile devam ediyor. 
  • TV3 ve Literal yayınında Rojava Devrimi’nde kadın öncülüğünü anlatan YPJ Komutanı Sozdar Dêrik, Kurdistan’dan dünyaya yayınlan kadın çözümünü anlattı. Mònica Terribas’ın moderatörlüğünü yaptığı program, “Kurdistan’da kadınlar” üst başlığı ile yayınladı. 

YPJ Genel Komutanlık Üyesi Sozdar Dêrik, Katalonya’da Parlamento Başkanı ve çok sayıda siyasi parti temsilcisiyle bir araya geldi. Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) Genel Komutanlık Üyesi Sozdar Dêrik, Katalonya parlamentosunun daveti üzerine İspanya’da. YPJ Komutanı Sozdar Dêrik, burada Katalonya Parlamentosu Başkanı Alba Vergés Bosch, Halk Birliği Partisi (CUP –Candidatura d’Unitat Popular) temsilcisi Carles Riera ve Katalonya Sol Cumhuriyet Parti (ERC – Esquerra Republicana de Katalonya) temsilcisi Wagensberg ile görüşmeler gerçekleştirdi.

DAİŞ ve Türk saldırganlığı ile mücadele
YPJ Basın İrtibat Merkezi’nin paylaştığı bilgilere göre, görüşmelerde Kuzey Doğu Suriye’nin güvenliği, DAIŞ tehlikesi ve mücadele, Hol Kampı’nın durumu ve Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıları tartışıldı. Ayrıca Kuzey ve Doğu Suriye’de kadınların askeri, siyasi, toplumsal alanlarda yürüttüğü mücadele de görüşmenin temel gündemlerindendi. DAIŞ’in tüm dünya üzerindeki tehlikesi ve ilgili tarafların sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğinin üzerinde duruldu.

Basının yoğun ilgisi var
Katalan basınının yoğun ilgi gösterdiği YPJ Komutanı Sozdar Dêrik, televizyon programlarına davet edildi. Katalonya CCMA TV3 televizyonunda Med 3/24 programına konuk olan YPJ Komutanı Dêrik, Kuzey Doğu Suriye ve Kürt halkına dair soruları yanıtladı. Programda Moderatörün Türkiye’deki seçimleri de yorumlayan Dêrik, “Erdoğan seçimleri kazanırsa Türkiye’nin de Kürtlerin de sorunları artacak” dedi.

Baskının olmadığı dünya için örnek 
Gazeteci Mònica Terribas’in moderatörlüğünü yaptığı bir programda Dêrik, 400’den fazla katılımcının sorularını yanıtladı. LITERAL yayını “Kurdistan'da Kadınlar; YPJ’ye bir bakış. Mònica Terribas, Sozdar Dêrik ile konuşuyor” üst başlığı ile duyurdu.
Rojava Devriminin öncü gücü olarak kadınların yarattığı deneyimin detaylarının tartışıldığı program için “YPJ Genel Komutanlığı Üyesi Sozdar Dêrik, gazeteci Mònica Terribas ile dünyanın en heyecan verici devrim deneyimlerinden biri olan Rojava'yı konuşacak. Söyleşide kadınların bu mücadelede özellikle YPJ üzerinden oynadıkları kilit rolü keşfedeceğiz. Cinsiyeti, dini ve etnik kökeni ne olursa olsun tüm insanlara ses ve güç veren radikal bir demokrasiyi hayata geçirmiş bir toplum olan Rojava toplumunu dönüştüren mücadeleden bahsediyoruz. Sozdar Dêrik, baskının olmadığı bir dünya için mücadele edenlere ilham verici bir örnek sunuyor” dendi.  
Sozdar Dêrik ayrıca Barcelona’ya da giderek kitap fuarına katıldı. Fuarı ziyaret ettiği sırada yazar Dilar Dirik’in Kürt kadınlarının mücadelesini anlattığı “Kürt Kadınları Hareketi/ Teori ve Pratik” adlı kitabı tanıtıldı. BARCELONA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.