Rojava’ya Nisan ve Mayıs aylarında giden iki delegasyon, Amara Kadın Meclisi ile Frankfurt-Kobanê Kardeş Şehir Derneği’nin ortak düzenleyeceği bir etkinliğe katılacak. Cumartesi yapılacak etkinlik, Almanya’nın Frankfurt kentinde bulunan Saalbau Gallus salonunda gerçekleşecek.
Amara Kadın Meclisi, etkinlikte Rojava’da kadın devrimi, kriz ve savaş bölgelerindeki toplumsal değişimin ele alınacağını belirtti. Etkinlikte, Rojava’ya giden iki delegasyon, Kuzey Suriye Federasyonu’nda kadının siyaset ve topluma katılımına ve ekolojik hedeflere ilişkin izlenimlerini paylaşacak.
Meclis, “Bölgede yaşayan her inanç ve ulus için ‘kendi kararını tayin etme’ hakkının merkeze alınması ve umut verici gelişmelerin yaşanmasına karşı yerel ve evrensel güçlerin askeri tehdidi de artıyor. Almanya silah ihracat ediyor, Avrupa yaşananlar karşısında susuyor. İnsan hakları artık bağlayıcı bir taahhüt olmaktan çıktı. Biz de bunun üzerine konuşmak istiyoruz” diyerek herkesi etkinliğe katılmaya davet etti.
Nerede?
25 Ağustos Cumartesi saat 18.00’da düzenlenecek etkinlik, Saalbau Gallus’ta gerçekleşecek.
Adres: Frankenallee 111 / Frankfurt
HABER MERKEZİ