Cizîr Kantonu Spor Birliği bünyesinde oluşturulan spor dallarında 8 kadın takımı bulunuyor. Gerçekleştirilen turnuvalarda birçok ödül alan kadın sporcular, önümüzdeki günlerde müsabakalara katılmaya hazırlanıyor.

Dünyanın yakından takip ettiği Rojava’da yaşam kadın eliyle yeniden örülüyor. Sosyal, siyasal, kültürel, ekonomi gibi birçok alanda yer alan kadınlar, şimdi de ‘erkek sporu’ olarak lanse edilen futbol, karate, basketbol ve voleybol dallarında kendilerini geliştiriyor. Cizîr Kantonu Spor Birliği kurulduğundan bu yana genç kadınlar birlik içerisinde yer alarak spor dallarıyla ilgileniyor.

Kadınların sayısı 50’ye ulaştı

Tüm takımlarda yer alan kadınların sayısı 50’ye ulaşırken, kadın takımlarının kurulmasının ardından ise birlik içinde şu anda toplamda 200 kadın bulunuyor. Qamişlo Berxwedan, Rimelan Cudi, Serêkaniyê, Hesekê, Amûdê Kadınları, Amûdê’nin Kurtuluşu ve Amûdêliler olmak üzere toplamda 8 kadın takımı mevcut. Rojava düzeyinde gerçekleştirilen turnuvalarda kadın takımları ödül de aldı.

Müsabakalara katılacaklar

Takım sorumluları, takımların güçlenmesi için alanında uzman kişilerle yoğun eğitimler düzenlendiğini söyledi. Böylece bu takımlar Rojava düzeyinde gerçekleşen müsabakalara katılacak. Spor Birliği Üyesi Silava Tahir, kadınların kısıtlı imkanlarla spor etkinliklerine katıldıklarını dile getirerek, kadınların sporda yer almasının çok önemli olduğunu vurguladı.



ANHA/QAMIŞLO