Rojava’daki gibi özerk kadın gücü oluşturulmalı

Kadın Haberleri —

.

.

  • Kongreya Star Koordinasyon üyesi Mizgin Xelil, Afganistanlı kadınların öz güçlerini oluşturması ve kadın direnişini kendilerine temel alması gerektiğini söyledi.

 

“Bugün Afganistan’da Taliban tarafından yapılanlar, Kuzey-Doğu Suriye’de Türk devleti tarafından da yapılmaktadır” diye belirten Mizgin Xelil, “Erdoğan ve Taliban aynı yolda ve aynı zihniyet ile hüküm sürüyor” dedi. Rojava’da gerçekleşen kadın devrimine atıfta bulunan Xelil, “Dünya kadınları için direnişin sembolü olan Kadın Savunma Birlikleri bu devrime öncülük ederek DAİŞ terörüne karşı savaştı, bir kadın iradesi ortaya çıktı. Bu nedenle de Türk devleti bölgeyi işgal ettiğinde ilk olarak kadının varlığı ve iradesini hedef aldı. Efrîn, Serêkanî ve Girê Spî’de kadınlar kaçırıldı, tecavüze uğradı ve katledildi. Aynı zamanda onlara zorla çarşaf giydirildi” ifadelerini kullandı.

Afganistanlı kadınlara seslenerek şiddet karşısında örgütlenmeleri gerektiğini söyleyen Mizgin Xelil, “Afganistanlı kadınlar topluma öncülük etmeli ve özerk güçlerini oluşturmalılar. Biz Kongreya Star olarak onları destekliyoruz” diye belirtti.

NÛJINHA/QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.