
Konuşmalardan sonra ilaç yüklü TIR Rojava’ya gönderilmek üzere Nusaybin’e doğru yola çıktı.
DİHA/BATMAN
Sınır bürokrasisi öldürdü
Kobanê Sınır Kapısı'nda uzun süre bekletildikten sonra hastaneye kaldırılan yaralı Rojavalı yurttaş İmat Ali, kan kaybından yaşamını yitirdi. Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, yaralı yurttaşın hastaneye gecikmesini doğrularken bu gecikmeyi bürokratik engellere bağlaması dikkat çekti.
Ağır yaralı olarak önceki gün Rojava'nın Kobanê (Mürşitpınar) Sınır Kapısı'ndan Suruç Devlet Hastanesi, oradan da Urfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen İmat Ali isimli Rojavalı yaşamını yitirdi. Urfa'daki hastaneye sevk edildikten sonra ameliyata alınınan Ali aşırı kan kaybından dolayı kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.
Kapıdaki gecikmelere ilişkin DİHA'ya konuşan Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, gecikmeyi doğrulayarak, yetkinin sınır birliklerinde olduğunu, bürokratik işlemleri tamamlarken gecikmelerin yaşandığını ifade etti.
Ali'nin cenazesi dün Kobanê Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya gönderildi.
DİHA/URFA