Ronahî ve Berîvan anıldı

Kadın Haberleri —

Mannheim anma / Foto: Enver Enli

Mannheim anma / Foto: Enver Enli

  • Alman devletinin PKK ve Kürt halkına yönelik yasak, baskı, tutuklama ve şiddet politikasına karşı 21 Mart 1994 yılında Newroz’un özgürlük ateşini bedenlerinde harlayan Ronahî (Bedriye Taş) ve Berîvan (Nilgün Yıldırım) Basel ve Mannheim kentlerinde anıldı. 

Alman devletinin PKK ve Kürt halkına yönelik yasak, baskı, tutuklama ve şiddet politikasına karşı 21 Mart 1994 yılında Newroz’un özgürlük ateşini bedenlerinde harlayan Ronahî (Bedriye Taş) ve Berîvan (Nilgün Yıldırım) İsviçre’nin Basel kenti ile Almanya’nın Mannheim kentlerinde anıldı. 

Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi tarafından yapılan anmaya Ronahî’nin ailesi ve mücadele arkadaşları, İsviçre Şehit Aile Kurumu Komav ile TJK-E aktivistleri katıldı. TJK-E adına Zozan Serhad konuştu. O dönemde yaşananları hatırlatan  Serhad, “Cenazeleri almaya giderken Alman devleti her şeyiyle saldırdı. Ama halk şehitlerini sahiplendi. Bugün Kürdistan ve dünyanın dört bir yanında milyonlarca insan Newrozu kutluyorsa, bu Ronahîlerin, Berîvanların mücadelesi sayesindedir. Onlar bizim öncülerimizdir. Onların anılarına sahip çıkmak, onların bıraktığı mücadele mirasını devam ettirmektir” dedi. Anma ardından şehitlerin anısına yemek verildi.

.
Mannheim anma / Foto: Enver Enli 

Eylem yerinde anıldılar

Almanya’nın Mannheim kentinde ise Ronahî- Berîvan Kadın Meclisi'nin çağrısıyla, Pfeifferswörth’de biraraya gelen Kürdistanlılar Ronahî ve Berîvan’ın eylem yaptıkları yere yürüyüş yaptı. KON-MED, şehit aileleri ve gençlik adına yapılan konuşmalarda “Ronahî ve Berîvan'ın açtığı yoldan yürümeye devam edeceğiz” mesajı verildi. İki Kürt kadının bedenini ateşe verdiği yere çelenk ve çiçekler bırakıldı. Anma boyunca sık sık  “Bijî Serok Apo”, “Jin Jîyan Azadi” ve “Newroz Pîroz Be” sloganları atıldı.

HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.