Sahte rüzgarınızla sarsılmayız

Tülay Hatimoğulları

Tülay Hatimoğulları

  • DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, AKP-MHP iktidarına haddini bildirdi: “Fırtınada büyüyen fidanlar rüzgarla sarsılmaz. Estirdiğiniz sahte rüzgarla hiç sarsılmayız. Bir adım bile geri durmadık.”

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, partilerine dönük saldırılar ve Kürt sorununun çözümüne ilişkin parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Hatimoğulları, iktidar ve küçük ortağının kin ve nefreti diri tutarak, ekonomik krizi, açlığı ve yoksulluğu konuşmalarını engellemek istediğini kaydederek, “Savaştan, çatışmadan, kandan, ölümden, acıdan, gözyaşından, adaletsizlikten beslenen ve bundan siyaset devşirmek isteyen iktidar ve ortağının bu tutumunu şiddetle kınıyorum” dedi.

Kürt sorununun çatışmayla, ölümle çözülemeyeceğinin, çatışmaların ve savaşın derinleştirildiği bir evreden geçildiğini belirten Hatimoğulları, şöyle konuştu: “40 yıldır bu ülkenin dört bir tarafına cenazeler gidiyor. Birileri iktidarını korumak için bu savaşı ne yazık ki körüklüyor. Biz barış için çalışıyoruz ve herkesi barış için çalışmaya davet ediyoruz. Son asker ölümlerinden sonra Bahçeli efendi başta olmak üzere, iktidarın diğer temsilcileri partimizi, seçmenimizi ve halkımızı tehdit etti ve hedef haline getirmek istedi. Karanlık odakların hedefi haline getiren konuşmalar sıraladı.

Haddinizi bileceksiniz

Bahçeli ve MHP’nin yönlendirilmesiyle konuşan AKP’lilere sesleniyorum; hele kulağınızı bize verin, sizin karşınızda foncular, dolandırıcılar, halkını, davasını üç kuruşa satacak sizin gibi insanlar yok. Sizin karşınızda bu lafları duyacak, korkacak, ürkecek bilinç yoksunu bir parti yok. Yaptığı her konuşmada barış çağrısı yapan Eşbaşkanımız Sayın Tuncer Bakırhan ve milletvekillerimizi pespaye bir dille ağza alınmayacak kelimelerle tehdit eden ve kullandıkları bütün lafları kendilerine iade ediyoruz. Şunu iyi bilin ki; şeref ve onurdan payesini almamış olanlara pabuç bırakmayız. Cürmünüz kadar yer yakarsınız, Haddinizi bileceksiniz. Konuşurken karşınızda kimin olduğunu çok iyi bileceksiniz.

Bir adım geri durmadık

Partimiz tarih boyunca ağır bedellerle bugüne kadar tarih yazarak gelmiştir. Bizler çok katledildik, çok faili meçhullere kurban edildik, çok işkence gördük, çok tehdit edildik, çok yargılandık çok hapsedildik. Fırtınada büyüyen fidanlar rüzgarla sarsılmaz. Bizler onların estirdiği bu sahte rüzgarla hiç sarsılmayız. Bir adım bile geri durmadık. Mücadelemizde dimdik ayakta durduk ve bugüne geldik.

Tarihin çöp sepetine

Sizden korkan sizin gibi olsun. Bizi Meclis’e leylekler getirmedi, bizi Meclis’e halk taşıdı. Bu zehirli ayrıştırıcı kutuplaştırıcı ve suç işleyen hatta halkı kin ve nefrete teşvik eden Bahçeli’nin dilinin, tarihin çöp sepetinde yer aldığından hiç şüphemiz yoktur.

Sınır ötesini durdurun

DEM Parti olarak dedik ki; sınır ötesi operasyonları derhal durdurun. Libya'da, Irak’ta. Suriye’de ne işiniz var, dedik. İktidar bundan acayip rahatsız oldu. Her seferinde ‘sınırı, sınırın ötesini de koruyacağız’ diyerek Türkiye’yi daha güvenliksiz hale getirdiler. Biz bir kez daha soruyoruz; hakikaten ne işiniz var? IŞİD’i, El Nusra’yı Kürtlerin yerine ikame ederek, Kürtlerin yerine onları komşu olmaya addederek, sınırlarımız dünyanın en güvensiz sınırları haline geldi.

Hamasetten daha büyüktür

Kürt sorunu hamasetten daha büyük bir meseledir. Bahçeli zihniyetine kalsa 10 milyonlarca Kürt’ü bu ülkeden sürecek fakat bunun hayal olduğunu devlet biliyor. Bu iktidar ve ortağı çözüm değil, intikam peşinde. En son DEM Parti Gençlik Meclisi Kongresi’nin çıkışında çok sayıda genç gözaltına alındı. Gözaltılar bitmedi, ertesi günler de devam etti ve yine aynı günlerde yine intikam amaçlı Rojava’ya, Kuzey-Doğu Suriye’ye hunharca saldırılar düzenlendi. Dışişleri Bakanı, eski MİT Müsteşarı, kaç sivilin katledildiğini bizden daha çok iyi biliyor. Rakamlar onda mevcuttur. Sadece son birkaç günde Rojava’da buğday siloları, tekstil atölyeleri ve fabrikaları, matbaalar, sivil alanlar vuruldu. Buradan eski MİT müsteşarı ve şimdiki Dış İşleri Bakanı’na soruyoruz; burada asker mi yaşıyordu? Burada silahlı unsurları mı matbaa işletiyor ve tekstil atölyesini çalıştırıyor? Burada yaşayan Kürt sivil halkın öldüğünün, öldürdüğünü bilmeyecek kim vardır bu ülkede ve bu dünyada? Bunu bir kere daha kendilerine hatırlatıyoruz.

Şerefli olmak yoksul halkın gencecik evlatlarının ölümünü seyretmek midir, yoksa bu gençlerin ölümünü engelleyecek siyaseti ortak bir akılla üretmek midir? İşte Bahçeli oturacak, kendini şeref temsilinden geçirecek.” 

Provokasyon girişimi

Bu arada kendilerini "Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı" üyesi olarak tanıtan bir güruh, DEM Parti Genel Merkezi binası önünde toplandı. Irkçı ve küfürlü sloganlar atan Türk ırkçı yığını, bir süre sonra polis korumasında kendiliğinden dağıldı. Irkçı güruh, parti binası önüne sarı ceset torbası atıldı. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.