Şakran'daki tutsakları ziyaret

İzmir Aliağa Cezaevi

İzmir Aliağa Cezaevi

  • HDP’li Serpil Kemalbay ve hukuk örgütlerinin yöneticilerinden oluşan bir heyet, süreli-dönüşümlü açlık grevinin sürdürüldüğü Şakran Kadın Cezaevi’ni ziyaret etti. 

HDP’li Serpil Kemalbay ve hukuk örgütlerinin yöneticilerinden oluşan bir heyet, süreli-dönüşümlü açlık grevinin sürdürüldüğü Şakran Kadın Cezaevi’ni ziyaret etti. 

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ile Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi yöneticilerinden oluşan bir heyet, hak ihlallerine karşı 10 günlük süreli-dönüşümlü açlık grevinin sürdürüldüğü Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'ni ziyaret etti. Heyet, tutsaklardan Mesil Demiralp, Cihan Öner ve Azime Işık ile Cezaevi Müdürü Meltem Babaoğlu ve Cezaevi Savcısı Murat Kayançiçek ile görüştü. 

Ziyarete ilişkin bilgi veren HDP’li Kemalbay, cezaevinde artan hak ihlallerine karşı tutsakların açlık grevi eylemini başlattığını hatırlattı. Tutsakların dilekçelerinin işleme konulmadığını belirten Kemalbay, sayım ve aramalarda infazı yakmak amacıyla tahrik ve hakaret içerikli kötü muamelede bulunulduğunu aktardı. 

Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde, artan hak ihlallerine karşı 2 Şubat'ta 10 günlük süreli-dönüşümlü açlık grevi başlatmıştı. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.