Saldırgana vize kısıtlaması

Dünya Haberleri —

Batı Şeria'da Filistinlilere saldıran İsrailli yerleşimciler Foto: AFP

Batı Şeria'da Filistinlilere saldıran İsrailli yerleşimciler Foto: AFP

  • ABD Dışişleri Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria’da Filistinlilere saldıran İsrailli yerleşimcilere “vize kısıtlaması politikası” uygulanacağını açıkladı. 

Batı Şeria’da Filistinlilere karşı İsrailli yerleşimcilerin ölüm ve yaralanma ile sonuçlanan saldırılarına tepki gösteren Amerikalı yetkililer vize kısıtlaması kararı aldı. Blinken, "Fail ya da mağdur kim olursa olsun, Batı Şeria'da sivillere yönelik tüm şiddet eylemlerinin hesabını sormaya devam edeceğiz." dedi. Batı Şeria’da istikrarının hem Filistin hem de İsrail’in ortak sorumluluğunda olduğu belirtilen ABD Dışişleri Bakanı Blinken açıklamasında, "Batı Şeria'daki Filistinlilere karşı şiddet içerikli saldırılar gerçekleştiren aşırılıkçı yerleşimcilerden hesap sorulması için daha fazlasının yapılması gerekliliğini İsrail hükümeti nezdinde vurguladık. Başkan Biden'ın da defalarca ifade ettiği üzere bu saldırılar kabul edilemez. Batı Şeria'da istikrarsızlık hem İsrail hem de Filistin halkına zarar vermekte, İsrail'in ulusal güvenlik çıkarlarını tehdit etmektedir. Bunun sorumlularından hesap sorulmalıdır" dedi.
Dışişleri Bakanı Antony Blinken vize kısıtlamalarının şiddet eyleminde bulunanlar ya da sivillerin temel hizmetlere erişimini kısıtlayan adımlar atanları hedef alacağı belirtildi. Bu kişilerin yakın aile fertlerinin de vize kısıtlaması politikasından etkilenebileceği uyarısı yapıldı. Blinken açıklamada, İsrail hükümetine Batı Şeria’daki Filistinliler’e saldırıda bulunan radikal yerleşimcilerin hesap vermesi konusunda daha fazla adım atılması gerektiğini vurguladı.
Batı Şeria'daki Filistin Özerk Yönetiminin bugün açıkladığı son verilere göre 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 260 Filistinli, İsrail askerleri ve Yahudi yerleşimciler tarafından öldürüldü, 3 bin 200 kişi yaralandı.  WASHINGTON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.