Saldırganın dosyası gizleniyor

Muhammed Eren Sütçü

Muhammed Eren Sütçü

  • Avukat Newroz Akalın, HDP Bahçelievler İlçe binasına saldırarak iki kişiyi yaralayan Muhammed Eren Sütçü’nün dosyasının gizlilik kararıyla kendilerinden kaçırıldığını söyledi. 

 

HDP Bahçelievler İlçe binasına 28 Aralık’ta bıçaklı ve silahlı saldırı düzenleyen Muhammed Eren Sütçü, partili Aziz Şişek ve Ramazan Dışarı’yı yaraladı. Partililerin direnmesi üzerine Sütçü olay yerinden kaçtı. Saldırgan parti binası ile aynı sokakta bulunan bir fırında yarım saat bekledikten sonra polis tarafından götürüldü. Dosyası için “gizlilik” kararı verilen Sütçü, önceki gün “ev hapsi” şartıyla serbest bırakıldı. 

Sütçü’nün yaraladığı Ramazan Dışarı ve Aziz Şimşek’in avukatı Newroz Akalın, saldırının gerçekleştiği günden beri dosyada gizlilik kararı olduğunu belirtti. Akalın, bu nedenle bilgi ve belgelere ulaşamadıklarını ifade etti. Sütçü’nün, “Silahla basit yaralama” ve “ tehdit” suçlamasıyla ifadesinin alındığını, ancak açık bir “öldürmeye teşebbüs” olduğunu kaydeden Akalın, “Savcılık ve hakimlik çok hatalı değerlendirme yaptı. Hukukun nasıl işlendiği konusunda bizler de şaşkınlık yaşıyoruz. Tutuklanmasını beklerdik. Bir anda ev hapsi ile serbest bırakıldı” diye konuştu. Akalın, bu tarz dosyalarda böyle bir “gizlilik” kararı görmediklerini belirterek, dosyanın kendilerinden kaçırıldığını ifade etti. Akalın, “Durumun vahim olduğu onlar da farkında. Kendi kontrolleri altında tutmak için dosyaya erişmemiz engelleniyor” dedi. Akalın, Sütçü’nün serbest bırakılmasına itiraz edeceklerini sözlerine ekledi.

Polisin “serserinin biri” dediği saldırgan Sütçü’nün, sosyal medya paylaşımlarında Ülkü Ocakları’nda çekilen fotoğrafları dikkat çekti.  İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.