Saldırı gibi cevap da politik olmalı

  • Ekosistemi, yaşam alanlarını korumak ve sahip çıkmak için Dersim’de düzenlenen mitingde konuşan HDP Ekoloji Komisyonu Eşsözcüsü Naci Sönmez, “Bu mesele, politik saldırı olduğu için biz de politik olarak cevap verebiliriz” dedi. 

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, "Biz kazanacağız, yaşam alanlarını savunuyoruz" şiarıyla Seyit Rıza Meydanı'nda bölgesel miting düzenledi. Binlerce kişi, mitingden öncesi "Yaşam alanlarımızı savunuyoruz, biz kazanacağız" pankartıyla Sanat Sokağı’ndan Seyit Rıza Meydanı'na davul zurna ve zılgıtlarla yürüyüşe geçti. 

Mitingde ilk olarak konuşan Emek ve Demokrasi Platformu'ndan Kenan Çetin, “Dersim’e sefer olunur ama zafer olunmaz. Bunu 150 yıl önce Osmanlı döneminde denediler, 38 kıyımı ile denediler.  İnsanımıza, inancımıza saldırılardılar ama biz Dersimliler geçmişte olduğu gibi bugün de dimdik duruyoruz. Bugün doğaya sahip çıkmak için buradayız. Bu katliama karşı duruş daha da gelişecektir. İzin vermeyeceğiz, biz kazanacağız, doğa kazanacak. Emekten ve demokrasiden yana olanların birleşmesi gerekiyor. Örgütlü bir güç tek çaredir. Mücadeleyi büyütmeliyiz”  dedi. 

Çetin’in ardından söz alan  TMMOB Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Selçuk Uluorta da “İçinden geçtiğimiz bu zor zamanlarda hepimizin sözü var. Biz konuşmazsak ormanlarımızı bitirecekler, zeytinlerimizi kesecekler, madenlerimizi yağmalayacaklar, değerlerimizi yok edecekler, kaynaklarımızı peşkeş çekecekler. Bizler buna asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu. 

Bu, siyasi bir meseledir

Dana sonra konuşan HDP Ekoloji Komisyonu Eşsözcüsü Naci Sönmez, "Bu, sadece yeşili koruma meselesi değildir. Bu saldırılar politik olduğu için biz de politik olarak cevap verebiliriz” dedi. Konuşmaların ardından Dersim Doğa ve Kültür Derneği’nin ekolojik talanlara dikkat çeken skeci oynadı; miting, halay ve zılgıtlarla sonlandı.   DERSİM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.