Saldırı planlı

Kadın Haberleri —

Sevda Ergün

Sevda Ergün

  • Göğüsüne 6, vücudun farklı yerlerinden 11 bıçak darbesi alan Sevda Ergün tedavi gördüğü hastanede konuştu. Sevda, katledilmemesi için var olan yasaların daha caydırıcı olması gerektiğini ifade etti.

MEDİNE MAMEDOĞLU/GÜLNUŞ ERGÜL-NÛJINHA

Bakurê Kurdistan’ın Elîh (Batman) kentinde boşanma aşamasında olduğu Devran Ergün adlı erkeğin saldırısı sonucu ağır yaralanan ve ölümden dönen Sevda Ergün(24) konuştu. 

Kalbi ve vücudunun farklı yerlerinden 11 bıçak darbesi alan Sevda Ergün, iki riskli ameliyat ardından hayata yeniden döndü.

Olay sonrası Devran Ergün tutuklanarak cezaevine gönderilirken, koruma kararı olmasına rağmen ölümden döndüğünü ifade eden Sevda, kadınların katledilmemesi için var olan yasaların daha caydırıcı olması gerektiğini ifade etti.

Her şey saniyeler içerisinde oldu

Saldırıya uğradığı gün yaşananları anlatan Sevda, Devran Ergün’ün çocuğunu vermek için tek başına geldiğini belirterek Ergün’ün kendisine, “Bu sürecin böyle olmasını istemiyorum, taleplerinden vazgeç” dediğini ve zorla apartman girişine çekmeye çalıştığını söyledi. Sevda, oğlunu getirmesini istedikten sonra Devran Ergün’ün saniyeler içinde kendisine saldırdığını belirtti.

Kalbinden bıçaklandı

Her şeyin çok kısa süre içerisinde gerçekleştiğini ifade eden Sevda, 5 saat süren açık kalp ameliyatından sonra kendine gelebildiğini ifade etti. Aldığı darbeler nedeniyle sağ elini kullanamayan Sevda’nın tedavisi ise sürüyor. Bir haftadır hastanede kontrol altında tutulan Sevda, bu süre içerisinde sadece yarım saat çocuğunu görebildi.

Mucizevi kurtuluş

Sevda yaşadıklarını şöyle aktardı: Ben kalbime bıçak darbesi aldım. Geçirdiğim operasyonlar çok ağır operasyonlar, karaciğerim parçalandı. Gerçekten mucizevi bir şekilde kurtuldum. Sağ elim şu an da çalışır durumda değil ve tedavi sürecim devam ediyor. Yaşadığım bunca sıkıntının önümüzdeki zaman diliminde hem kendi hayatımı idame ettirirken hem de çocuğumla ilgilenirken beni ne denli zorlayabileceğini biliyorum ve bunların göz arda edilmemesini istiyorum. Yapılan saldırı tamamen tasarlanarak yapılmış bir saldırıydı. Hayati organlarım hedef alınarak bıçaklandım. 11 bıçak darbesinden sonra hala ayakta durduğum için şükür ediyorum.

Yasalar uygulanırsa bu acıları yaşamayız

“Hem kendi adıma hem de ülkedeki diğer kadınlar adına yasaların caydırıcı seviyeye getirilmesini talep ediyorum” diyen Sevda, yasaların uygulanmasıyla hem kadınların katledilmeyeceğini hem de çocukların annesiz kalmayacağına dikkat çekti. Sevda Ergün, “Yasalar uygulanırsa bizler bu acıları yaşamak zorunda kalmayacağız. Bütün direncim bütün çabam ayağa kalkıp evladımla güzel ve huzurlu bir hayat yaşayabilmek. Bu güzel hayatı yaşayabilmem için de bu şahsın hak ettiği cezayı alması gerekiyor. Önümüzde çok uzun bir yol var. Huzur yoksa hayat da yoktur. Huzurlu bir hayatımız olsun istiyorum ve bunun için de adaletin sağlanmasını istiyorum. Yetkililerin yaşadığım süreci göz önüne alarak kişiyi cezalandırılmasını talep ediyorum” diye konuştu. 

Feleknas Uca: Yalnız olmayacaksınız

2 Nisan’da boşanma aşamasında olduğu Devran Ergün’ünün katletmeye çalıştığı Sevda Ergün’ü geçtiğimiz günlerde HDP milletvekili Feleknas Uca ziyarette bulunmuş, aile ve Sevda ile dayanışma içerisinde olduklarını duyurmuştu.

Uca, "Hem hukuki olarak hem de mecliste her zaman yanınızda olacağız. Tüm kadınlar yanında ve mücadelenizde yalnız olmayacaksınız. Olayın da takipçisi olacağız" diye belirtmişti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.