25 Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle HDP ve DBP Van kadın meclisleri öncülüğünde DBP İl binası önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Muradiye Belediye Eşbaşkanı Safure Güneş, şunları kaydetti:

"OHAL’i yaşadığımız bugünlerde  erkek-devlet şiddeti artarak, katmerlenerek devam ediyor. OHAL’de de kadınlar katledildi, işten atıldı, yasa, politika ve uygulamalarla kadınların kazanımları gasp edilmeye çalışıldı, cinsel istismar ve tecavüzü meşrulaştırma ve yasalaştırma girişimi oldu.”

‘Saltanatınızı yıkacağız’

Eylemlerini baskı ve imha politikalarına karşı Gebze Cezaevi’nde kendini yakan Zehra Epli’ye adadıklarını ifade eden Güneş, "Biz Taybet İnan’ız,  Gültan Kışanak’ız, Ayla Akat’ız, Figen Yüksekdağ'ız, Sêvê, Pakize, Fatma’yız., Sokakta, otobüste, Meclis’te, evde gündüz gece direnen kadınlar biziz. Kadın dayanışmasından aldığımız güçle, kadınların yoldaşlığı ve direnişiyle saltanatınızı yıkacağız. Yerine şiddetsiz, eşit, özgür bir yaşam kuracağız. Her gün,  alanlarda olmaya devam edeceğiz!" diye konuştu. 


 DİHABER / WAN