Brezilya 2014 Dünya Kupası, önceki akşam ev sahibi Brezilya ile Hırvatistan maçıyla başladı. 2014 Dünya Kupası'nın favorisi gösterilen Brezilya karşılaşmadan 3-1 üstünlükle ayrıldı.

Sao Paulo Arena'daki karşılaşmada, Brezilya'nın gollerini Neymar (2) ve Oskar kaydederken, Hırvatistan'ın golü ise 11.dakikada Brezilya Milli Takım oyuncusu Marcelo'nun kendi kalesine atmasıyla geldi.
 
İlk yarı:1-1

Maç çok hızlı başladı. Hırvatlar kendi yarı sahalarında bekleyip Brezilya savunmasını hızlı ataklarla delmeye çalıştı. O ataklardan birinde de ilk gol geldi. Soldan gelişen atakta Marcelo şanssız bir şekilde golü kendi ağlarına gönderdi ve Hırvatistan maçta 1-0 öne geçti.
Brezilya'nın bu dünya kupasında çok şey beklediği Neymar, Brezilya Milli Takımı adına  29. dakikada beraberlik golünü kaydetti. Neymar da Silva, sol ayağı ile ceza alanı dışında tam köşeye gönderdiği şutla eşitliği sağladı: 1-1.
Takımlar ilk yarıda 1-1'lik sonuçla soyunma odalarına gitti.
Maçın ikinci yarısı ise düşük bir tempoyla başladı.
Maçın 69.dakikasında maçın en tartışmalı anı yaşandı. Bu dakikada Fred'in, Hırvatistan ceza alanda düşürülmesini penaltı olarak yorumlayan Japon hakem Yuichi Nishimura'nın kararı tartışmalara neden oldu. Topun başına geçen Neymar, 71. dakikada kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.
Hırvatların bu dakikadan sonra daha baskılı oynaması Hırvatistan açısından sonucu değiştirmedi. Hırvatistan'ın yüklenmesini fırsat bilen Sambacılar, geliştirdiği bir kontraatak sonrasında maçı bitiren golü kaydetti. Ceza sahası dışından sağ ayak dışı ile çok iyi bir vuran Oscar, skoru 3-1 yaptı ve Brezilya adına 3 puanı kesinleştiren isim oldu.

'Utanç verici'

Bu arada Hırvatistan Teknik Direktörü Niko Kovac'ın hedefinde maçın Japon hakemi Yuichi Nishimura vardı. Hakemin 'utanç verici' kararlara imza attığını ifade eden genç çalıştırıcı, maçın hakemini ağır bir dille eleştirdi. Kovac, "O pozisyon penaltıysa, şimdi futbol oynamayı bırakabiliriz. Onun yerine basketbol oynayalım. Bu utanç verici. Saygıdan bahsediyoruz ama orada Hırvatistan takımına saygı yoktu" diye konuştu.

Hafta sonu maçları

Cumartesi (bugün) ve pazar günü
yapılacak grup karşılaşmaları söyle:

14 Haziran Cumartesi
Şili-Avustralya (saat 24:00)
Kolombiya-Yunanistan (saat 18:00)
Uruguay-Kosta Rika (saat:21:00)

15 Haziran Pazar

İngiltere-İtalya (saat 24:00)
Fildişi Sahilleri- Japonya (saat: 03:00)
İsviçre-Ekvator (saat 18:00)
Fransa-Honduras
(saat:21:00)
 

SAO PAULO