Sanatçılar: Karşı duracağız

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • TEV-ÇAND sanatçıları Türk devletinin Kurdistan’a yönelik saldırılarını kınayan bir açıklama yaptı. İşgalci devletin yaşlı, çocuk, hastane, santral demeden hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırıların kınandığı açıklamada, "Her türlü saldırının karşısında gerillanın ve halkımızın yanındayız" mesajı verildi.

Cumartesi’den beri işgalcilerin tüm güçleriyle çıldırmış gibi halka ve gerillaya saldırdığının altını çizen Hozan Comerd, "Ama bilsinler ki Kürtler de yalnız değil ve örgütlüdür. Dünyanın her yerinde milyonlarca insan Kurdistan için harekete geçmeye hazır. Biz de hazırız ve bu saldırıların karşısında tüm gücümüzle durmaya devam edeceğiz" dedi.

İnsanım diyen hiçkimsenin işgalci faşist Türk devletinin Kurdistan’a yönelik saldırılarını kabul edemeyeceğini ifade eden Cewad Merwanî ise, "Sadece işgalcilere değil, onların işbirlikçilerine de en güçlü cevabı vermemiz gerekiyor. Ey Avrupa, Amerika, Rusya biliyoruz ki bu işgalcilerin arkasında siz varsınız ve hepinizin kara yüzünü dünyaya gösterene kadar susmayacağız" dedi. 

Açıklama "Bijî Berxwedana Rojava, Bijî Berxwedana Rojhilat, Bijî Berxwedana Gerîla, Jin Jiyan Azadî" sloganları eşliğinde sona erdi. HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.