Saray korkusuyla soruşturma

Ferit Şenyaşar

Ferit Şenyaşar

  • Ferit Şenyaşar hakkında, “Saray’dan korkuyorlar” sözü nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşini ve iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart’ta başlattığı Adalet Nöbeti 213. gününde devam ediyor. Urfa Adliyesi önündeki nöbette bulunan Ferit Şenyaşar’a daha önce kullandığı bir ifadeden dolayı “Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek” iddiasıyla soruşturma açıldığı öğrenildi.
Adalet Nöbeti’nde olan Ferit Şenyaşar, Emniyet yetkilileri ve savcıların kendilerinin adliye önünde konuştuğu her cümleyi “cımbızlayarak” suça dönüştürmeye çalıştığını söyledi. Şenyaşar, “Bizi bu adliyenin önünden kaldırmak istiyorlar. Bugün Emniyet yetkilileri tarafından yeniden ifadeye çağrıldık. Bu defa ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ nedeniyle” dedi.

Bir söyleşide “Saray’dan korkuyorlar” dediği için “Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek” iddiasıyla ifadesinin alındığını söyleyen Şenyaşar, şunları belirtti: “İktidar partisi milletvekilleri Saray’dan korkuyor, cümlesi hakaret olarak alınmış. Burada bir hakaret var mı? Biz de kararlıyız; adalet sağlanana kadar adliye önünden ayrılmayacağız ve burada kalacağız.” URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.