Savaşçılar Siwer’e ulaştı


Cizîr Fırtınası Hamlesi, BAAS rejimi ve Rusya saldırılarına rağmen devam ediyor.
Önceki gün Siwer kasabasında buğday deposunu DAİŞ’ten temizleyen QSD savaşçıları, dün sabah saatlerinde Siwer kasabasının batı sınırına ulaştı. Bölgeden edinilen bilgilere göre, kasabada QSD savaşçıları ve DAİŞ arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyordu.
Rusya’nın saldırıları sürüyor
Suriye rejimi ve Rus savaş uçakları 16 Eylül’de Fırat Nehri’nin doğusundaki QSD noktalarını bombalamış ve 6 savaşçı yaralanmıştı. Önceki gün ikinci defa Rus savaş uçakları QSD noktalarını bombaladı. Koniko gaz şirketinin olduğu alandaki noktaların bombalanması sonucu bir QSD savaşçısı şehit oldu, bazı savaşçılar da yaralandı.
Siviller de bombalandı
DAİŞ’ten kaçmaya çalışan bir grup sivil de dün öğle saatlerinde savaş uçakları tarafından bombalandı. Ayrıca rejim güçleri QSD denetimindeki alanlara gitmeye çalışan sivillere havan toplarıyla saldırdı. QSD noktalarına ulaşan sivillerden yaralı olanlar Hesekê hastanesine kaldırıldı.
Savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaralanan Dêra Zorlu Ehmed Eli, şunları söyledi: “Rusya ve BAAS rejimi uçaklarının bombardımanında çok kişi yaralandı. Onları kendimizle getiremedik, biz kaçtığımızda onlara yardım edemedik.”
QSD denetimindeki alana ulaştıklarında savaşçılar tarafından karşılandıklarını söyleyen yaralı sözlerini şöyle sürdürdü: “QSD savaşçıları bizi karşıladı, bize yiyecek ve su verdi, bizi yerleştirdi. Ayrıca bombardımanda yaralanan çocuklarımızı tedavi etti. Bize yardım eden tüm Dêrazor Askeri Meclisi ve QSD savaşçılarına teşekkür ediyoruz. Umuyoruz ki tüm Dêrazor bölgesini DAİŞ ve Suriye rejiminden kurtarırlar.”
Yaralılara yardım eden YPG savaşçısı öncelikli amaçlarının sivilleri kurtarmak olduğunu söyledi.
MSD: Saldırılar teröre destektir
Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Rusya’nın saldırılarıyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Reqa kentinin özgürleştirilmesinin yaklaşması ve Cizîr Fırtınası Hamlesi’nin ilanıyla birlikte yüzlerce köy, kasabanın özgürleştirildiği ve binlerce sivilin kurtarıldığı belirtildiği açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Aynı zamanda Dêrazor’daki halkımız sivil meclisini kurmuştur. Koniko petrol merkezinin olduğu alanın özgürleştirilmesi ve DAİŞ’in moralinin düşmesi ile Rus uçakları ilerleyişi sınırlamak ve DAİŞ üzerindeki baskıyı hafifletmek için bir kez daha güçlerimizi bombalamıştır.
Demokratik Suriye Meclisi olarak Rusya saldırılarını kınıyoruz ve bu saldırının teröre destek olduğunu söylüyoruz. Ayrıca Rusya’dan teröre karşı savaş görevini yerine getirmesini istiyoruz. Uluslararası topluma ve ortaklarımız Uluslararası Koalisyon’a bu yaklaşımları tekrarlamaması için Rusya’ya baskı yapması çağrısında bulunuyoruz. Çünkü bu tarz saldırılar Suriye krizini derinleştirmektedir ve Suriye halkı bu saldırıların kurbanı olmaktadır.”
DÊRAZOR
