Savaşla seçim kampanyası

Pervin Buldan

Pervin Buldan

  • HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, AKP-MHP’nin seçim kampanyasını savaşla başlattığını belirterek, “Bu oyunlar tutmayacaktır” dedi. 

HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, AKP-MHP’nin seçim kampanyasını savaşla başlattığını belirterek, “Bu oyunlar tutmayacaktır” dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parlamento Kadın Grubu, 25 Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Grup Toplantısı’nı gerçekleştirdi. HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan’ın konuştuğu toplantıya, parti bileşenleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Batıkent Yeni Yaşam Derneği, Alınteri, Kadın Savunma Ağı, Demokratik Kadın Hareketi, Kadın Zamanı Derneği, Ankara, Eskişehir ve Amed İl örgütü yöneticisi kadınlar katıldı. Toplantı salonu sıralarına Süleymaniye'de 4 Ekim’de suikast sonucu katledilen Jineoloji Akademi Merkezi üyesi gazeteci Nagihan Akarsel, İran’da katledilen Jîna Emînî’nin fotoğrafları ile “Savaşa hayır”, “Jin jiyan azadî” ve “Şiddete, savaşa ve yoksulluğa karşı isyandayız” yazılı dövizler bırakıldı. 

Türkiye ve himayesindeki çetelerin kontrolünde olan Cerablus’tan Antep’in Karkamış ilçesine yönelik roketli saldırıda yaşamını yitirenlere başsağlığı dileyen Buldan, “İktidarlarının bekası için canları ve yaşamı hiçe sayan AKP-MHP savaş zihniyetini herkes görmelidir. Kaybedeceğini gören AKP-MHP ittifakı, siyasi ömrünü uzatmak için seçim kampanyasını savaş politikalarıyla başlatmış durumdadır” dedi. 

Bu oyunları tutmayacak

Türkiye’nin Kuzey-Doğu Suriye ile Federe Kurdistan'a saldırılarına işaret eden Buldan, konuşmasına şöyle devam etti: “Kuzey-Doğu Suriye sivil yerleşim bölgelerine yönelik olarak gerçekleştirilen saldırıların hemen öncesinde Taksim’de yaşanan patlama kesinlikle bir tesadüf değildir. Ortada elbette aydınlatılması gereken yığınla soru işareti vardır. Bu karanlığı açıklığa kavuşturmak yerine savaş siyasetine sarılan iktidara çok net bir şekilde söylemek isterim ki; bu oyunlar tutmayacaktır. Halkların ortak geleceği açısından asıl tehlike, AKP-MHP’nin dayattığı savaş politikalarıdır.

Ellerinizi çekin!

Buradan açık bir şekilde söylüyorum: Kuzey-Doğu Suriye halklarına, Kürt halkına, kadınlara yaşattığınız bu savaştan ve yıkımdan size asla bir iktidar çıkmayacaktır. Bunu çok net bir şekilde ifade ediyorum. Bu savaş politikalarına derhal son verin. Sorunların çözümü diyalog ve müzakerededir. Demokratik barışçıl adımlardadır. Çatışma ve şiddet politikasıyla bugüne değin çözülebilen tek bir sorun olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bu yanlıştan bir an önce vazgeçilmelidir. Suriye halkları üzerinden elinizi çekin. Kuzey-Doğu Suriye’den elinizi çekin.

Oyunun parçası olmayın!

Buradan, bu savaş politikalarına sessiz kalanlara ve alkış tutanlara da diyorum ki; seçim öncesi sahneye konulan bu büyük oyunu hepimizin görmesi gerekiyor. Bu oyunun bir parçası değil, hep birlikte karşısında olalım. Bu savaş çığırtkanlığına karşı biz HDP olarak sonuna kadar demokratik çözümde, demokratik müzakerede ısrar etmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin ve halkların savaş, çatışma, şiddet ve çözümsüzlük cenderesine alınmasına asla izin vermeyeceğiz. Tüm demokratik kamuoyuna, tüm toplumsal kesimlere, vicdanlı insanlara, barışı isteyen herkese sesleniyorum; hep birlikte bu savaş politikalarının karşısında olalım, demokratik çözümün yanında olalım. Bu iktidarın yarattığı çıkar savaşlarının bir tek insanın canına dahi mal olmasına asla izin vermeyelim. Demokratik ortak bir geleceğin inşası için gücümüzü ve irademizi mutlaka ama mutlaka birleştirelim. HDP, üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirmeye hazırdır ve her zamanki gibi kararlıdır."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.