Saynur failleri şikayet etmiş

Kadın Haberleri —

.

.

  • Ağır yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Saynur Süyüncü’nün sistematik şiddete maruz kaldığı ve karakola giderek, evli olduğu erkeğin kardeşlerini şikayet ettiği belirtildi.

HABER MERKEZİ

Sêrt’in Xana Hewêl (Baykan) ilçesinin Ziyaret beldesine bağlı Karakaya köyünde Saynur Süyüncü isimli kadın, 10 Nisan’da yanmış şekilde bulunmuştu. Hastaneye kaldırılan Saynur 11 Nisan’da hayatını kaybetmişti.

Mezopotamya Ajansı’ndan Fethi Balaman’ın haberine göre  Saynur’un daha önce H. Süyüncü’nün kardeşleri tarafından şiddete maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

İşlem yapıldı mı?

Dört çocuğu olan Saynur’un evli olduğu erkeğin erkek kardeşleri S. ve R. Süyüncü hakkında 3 Haziran 2020 tarihinde karakola giderek kendisine şiddet uyguladıkları gerekçesiyle Baykan Jandarma Komutanlığı’na şikayette bulunduğu öğrenildi. Şikayetle ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı ise öğrenilemedi. 

Şiddet ortamına geri götürüldü

Yakınlarının aktardığına göre, Saynur kafasına aldığı darbeler sonucu geçici hafıza kaybı yaşadı. Maruz bırakıldığı sistematik şiddet nedeniyle rahatsızlanan kadın, ağabeyi tarafından babasının yaşadığı eve getirildi. 7 ay boyunca babasının evinde kalan ve ailesi tarafından tedavi ettirilen Saynur, kendisine destek olan ağabeyinin köyden ayrılmasıyla, evli olduğu erkek tarafından yeniden eve götürüldü.

İşkence edip kuyuya attılar

Mersin’in Silifke ilçesinde Berrin Dalyanoğlu Keskin’i (56) işkence ederek öldüren ve su kuyusuna atan E.İ., eşi A.İ. ve komşuları A.E., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
2 çocuk annesi Berrin Dalyanoğlu Keskin, 30 Mart Salı günü Mara Mahallesi’ne gitti ve kendisinden bir daha haber alınamadı. Ailesinin kayıp başvurusunda bulunması üzerine Jandarma, Keskin’in bulunması için çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonucunda Berrin Dalyanoğlu Keskin’in cansız bedeni su kuyusunda bulundu. 
Ekiplerce yürütülen çalışmada, Keskin’in en son görüştüğü kişiler saptandı. Keskin’in en son telefon görüşmesini komşusu E.İ. isimli kadınla yaptığı belirlendi. E.İ.’nin evine giden ekipler, buradaki deliller üzerine E.İ ile birlikte eşi A.İ.’yi gözaltına aldı. E.İ., jandarmadaki ifadesinde suçunu itiraf etti. 
Jandarmadaki sorguları tamamlanan E.İ., eşi A.İ. ve  A.E, adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan 3 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.