Seçimden önce savaş istiyor

.

.

  • Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, AKP-MHP'nin iktidarı bırakmak istemediğini belirterek, eylemsizliğe rağmen saldırılarını sürdürdüğüne işaret etti. İYİ Parti üzerinden yapılan operasyonun ters teptiğine dikkat çeken Komutanlık, iktidarın her yol ve yöntemi devam ettireciğini vurguladı.
  • Bunun için hem askeri güçlerini hem de tüm siyasi ve toplumsal alanı uyaran Komutanlık, "Seçimden önce bir savaş istiyor. Rojava'ya veya Medya Savunma Alanları’na yeni saldırılar başlatılabilir. Bugün her zamankinden daha fazla dikkat ve tedbir gerekiyor” dedi.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, Halk Savunma Güçleri komuta ve savaşçılarına yönelik mesajında, AKP-MHP'nin seçimler öncesi savaş için hazırlık yaptığını bildirdi.

Merkezi Karargah Komutanlığı mesajında, 8 yıldır devam eden tarih direnişle AKP-MHP iktidarının tüm saldırılarının boşa çıkarılıp sonuçsuz bırakıldığı hatırlatılarak, şunlar belirtildi: "Geçtiğimiz ay yaşanan deprem sonrası AKP-MHP rejiminin bu felakete karşı hazırlık yapmadığı ortaya çıktı. Çünkü bu faşist rejim Türkiye'nin tüm ekonomik gelirini savaşa harcadı, deprem karşısında hiçbir önlem almadı. Bu deprem Kürt halkı, Türk halkı ve Arap halkı için bir katliama dönüştü. Bu katliamın sorumlusu soykırımcı ve faşist AKP-MHP rejimidir. Dünyanın her yerinde fay hatları var, insanlar buna karşı önlem alırlar ve bir deprem olduğunda depremi en az kayıpla veya kayıpsız atlatır. Ancak AKP-MHP faşist rejimi çalmış, yandaşlarını ihale adı altında zenginleştirmiş ve var olan parayı savaşa harcamış, hiçbir hazırlık yapmamış. Bunun sonucunda bugün yüz binlerce insanımız hayatını kaybetmiştir. Bundan dolayı çok üzgünüz, halkımıza, Türk ve Arap halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Eylemsizliğe rağmen saldırıyor

Bilindiği gibi Kurdistan, Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremin ardından Hareketimiz eylemsizlik ilan etti. Karargah Komutanlığımız da bu eylemsizlik kararını kabul etti. Faşist AKP-MHP rejimi ise bu olağanüstü durumu görmezden gelmekte ve güçlerimize yönelik saldırılarına devam etmektedir. Bu faşist devletin bilincinde hiçbir insani duygu yoktur. İktidarını halkımızın cenazeleri üzerinde kurmak, bu şekilde rejimini kalıcı kılmak istiyor. Bu nedenle evet, eylemsizlik ilan ettik ama düşman bunu bozuyor. Halkımız ve kamuoyu zaten bu durumu takip ediyor ve tavrımızın ne kadar insancıl, halkçı ve toplumsal olduğunu, işgalci Türk devletinin ise ne kadar insanlık dışı bir tutum sergilediğini görüyor. 

Saldırılarını daha da artırabilir

AKP-MHP iktidarı önümüzdeki seçimlerde saldırılarını yoğunlaştırabilir. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler, şüphesiz Türkiye'nin ve Türkiye'de yaşayan tüm halkların geleceği için çok önemli bir seçimdir. Çünkü Türkiye'de yaşayan halklar bu seçimle sadece bir kişiyi ya da bir kaç kişiyi seçmeye çalışmıyor; aynı zamanda sistemi değiştirmek için karar vermeye çalışıyor. Onun için çok önemli ama biliyoruz ki; AKP-MHP rejimi iktidardan vazgeçmek istemiyor; iktidarını ve rejimini sürdürmek istiyor. Bu yüzden faşist rejimin önümüzdeki iki ay içinde birçok karanlık olaylar, türlü oyunlar ve hileler geliştirmesi uzak bir ihtimal değil. AKP-MHP rejimi gerilimi tırmandırarak ve suni bir kriz yaratarak seçime gitmek istiyor. Bunun için de bir takım hazırlıklar yapmış durumda. 

Her yol ve yönteme başvuracak

Örneğin; seçim kanununda değişiklikler yaptı, seçimleri denetleyen üst kurumda yeni reformlar yaptı. Bu da şunu gösteriyor; AKP-MHP iktidarını sürdürebilmek için her türlü yol ve yönteme başvuracaktır. Bu faşist rejimin seçim sonuçlarına razı olup olmayacağı belli değil, bu bir tartışma konusudur. Bu kapsamda yeni operasyonların gelişeceği şüphesi var.

İYİ Parti üzerinden operasyon

Zaten siyasi alanda ilk operasyon İYİ Parti tarafından gerçekleştirildi ve İYİ Parti lideri Meral Akşener kimsenin beklemediği bir şekilde sert bir konuşmayla bir anda 6’lı Masa'dan çekilerek aralarındaki ittifakı zedeledi. Bu bir operasyondu. Anlaşılan o ki, devletin bazı kolları bu operasyonu organize etmiş ve amaçları 6’lı Masa'yı dağıtmak, muhalefeti durdurmak, zayıflatmaktı. Ama masa dağılmadı ve 5’li olarak devam etmek istediler. En önemlisi de İYİ Parti tabanında ciddi huzursuzluklar çıktı, on binlerce kişi istifa etti ve Türkiye halkında genel bir tepki oluştu. Yani bu planı hazırlayanlar, operasyonun geri tepeceğini ve Akşener'in partisinin büyük ihtimalle tasfiye edileceğini, 6’lı Masa'nın yine de kazanacağını görünce, Akşener'in masaya tekrar dönmesini uygun gördü. Bu kararı vermek zorunda kaldılar.

Türkiye halkı değişim istiyor

Bu Türkiye ve Kurdistan demokratik güçleri için önemli bir sonuçtur, çünkü Türkiye halkı değişim istiyor. Neticede bu ortaya çıktı ve bu durum muhalefetin elini daha da güçlendirdi. Şimdi ilk operasyon boşa çıktı ama bilmeliyiz ki, ikinci operasyon da Kurdistan Özgürlük Mücadelesine ve siyasi alana yapılacaktır. Önder Apo'ya daha fazla baskı yapacaklar. Şüphesiz Kurdistan Özgürlük Mücadelesine daha büyük askeri saldırılar yapacaklardır. Hatta Rojava'ya veya Medya Savunma Alanları’na yeni saldırıların başlatılması bile mümkün. Yani bu önemli ve tarihi süreçte hiçbir arkadaşımız eylemsizlik kararımıza yanlış bir yaklaşımda bulunmamalı. 

Seçimden önce savaş istiyor

Bilmeliyiz ki; Hareketimizin duruşu doğrudur ama düşman bunu dinlemiyor, aksine saldırılarını artırıyor ve hatta Türk toplumundaki şovenist, ırkçı dalgayı güçlendiriyor; seçimden önce bir savaş başlatmak istiyor. Bunun için saldırılar geliştirecek. Böyle bir duruma hepimiz, tüm arkadaşlar hazırlıklı olmalıyız. Hiç kimse tedbiri elden bırakmamalı, aksine gücünü geliştirmelidir. Bu kritik ve hassas dönemde gerek askeri güçlerin, gerekse siyasi ve toplumsal güçlerin çok dikkatli olması ve her türlü gelişmeye hazırlıklı olması gerekiyor. Bu temelde bugün Kurdistan özgürlük ve demokrasi mücadelesi artık çok önemli ve hassas bir aşamaya girmiştir. Bugün her zamankinden daha fazla dikkat ve tedbir gerekiyor.” BEHDİNAN

 

*****

Türk ordusu saldırıyor

Türk ordusu, önceki gün ve dün Medya Savunma Alanları'nı havadan ve karadan 33 kez bombaladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, şu bilgiler verildi: "Türk ordus, 22 Mart’ta Girê Amediyê Direniş Alanı savaş uçaklarıyla 1 kez bombaladı. Girê Amediyê ve Girê FM Direniş Alanları ile Çemço ve Sîda’daki direniş mevzileri, 22 ve 23 Mart’ta obüs, tank ve ağır silahlarla 32 kez bombalandı."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.