Şehadetinde KDP’nin rolü var

KCK Yürütme Konseyi

KCK Yürütme Konseyi

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, bu saldırıyı Türk devletinin yaptığını, ancak istihbaratını verenlerin, KDP’nin istihbarat örgütü Parastin’ın Şengal’de örgütlediği kişiler olduğunu duyurdu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Merwan Bedel’in şehadetiyle ilgili dün yazılı bir açıklama yaptı. ”Bu büyük direnişçiyi minnet ve saygıyla anıyor, tüm Êzidî halkına başsağlığı diliyoruz” diye açıklamasına başlayan Eşbaşkanlık, saldırıyı kınadı. Bu saldırıyı Türk devletinin yaptığını, ancak istihbaratını verenlerin, KDP’nin istihbarat örgütü Parastin’ın Şengal’de örgütlediği kişiler olduğunu belirten Eşbaşkanlık, ”MİT’e, dolayısıyla Türk devletine bilgi bu kişiler tarafından verilmektedir. Zaten KDP yöneticileri açıklamalarıyla, KDP’ye bağlı televizyonlar haber ve programlarıyla Şengal’de özerklik için mücadele eden Êzîdîleri hedef göstererek bu saldırıları normalleştiriyor ve meşrulaştırıyor. Sadece Êzîdîler değil, tüm Kürtler bu gerçekliği görmektedir. KDP hakim olmadığı alanları Türk devleti gibi güçlere hedef göstermeyi bırakmalıdır” dedi. 

Şengal’de katledilen Êzîdî önderlerinin DAİŞ’e karşı direnen,  DAİŞ’in Şengal’den atılmasında başrolü oynayan komutanlar olduklarını hatırlatan Eşbaşkanlık, şöyle devam etti: ”Türk devleti bu direnişçilerden intikam almaktadır. KDP de politika, tutum ve söylemleriyle bu saldırıları meşrulaştırarak bu intikam saldırılarının ortağı olmaktadır. Şengal’in bu duruma düşmesinden Irak ve KDP’nin yanında Ortadoğu’da askeri ve siyasi güç olan tüm devletler de sorumludur. DAİŞ’le müttefik olan Türk devleti de bu soykırımın suç ortağıdır. İleride Türk devletinin DAİŞ’le yaptığı ortaklık bir bir açığa çıkacaktır. Zaten birçok devletin elinde bu yönlü bilgiler birikmiş bulunmaktadır. 

Türk devleti, DAİŞ’in yaptığı soykırım saldırılarını tamamlamak istemektedir. KDP de tarihinin en büyük hatasını Êzîdîlere karşı yapmaktadır. Şengal’deki katliamlarda istihbarat veren Êzîdîler, Êzîdî tarihi içinde hep ihanetleri ve kötülükleriyle anılacak. Êzîdîler, bu kişileri mutlaka toplumdan dışlayıp toplum içinde yaşayamaz hale getirmeli. Bunlar Êzîdîlerin kutsal topraklarında kalmayı hak etmeyen düşkünlerdir.

Bir daha ferman yaşamamak için de özgür ve özerk Êzîdxan’a ihtiyaç vardır. Özgür ve özerk Êzîdxan gerçekleştiğinde fermanlar son bulacak; Êzîdîler tarihin en eski inançlarından biri olarak tüm Ortadoğu’nun kültürüne, kimliğine çok güzel değerler katacaktır.

DAİŞ’in katlettiği, kaçırdıkları ve şehit ettiklerinin anısına verilecek tek doğru karşılık, Êzîdîlerin özgür ve özerk olmasıdır. 

Kürt Özgürlük Hareketi olarak tüm Êzîdîleri, Merwan Bedel ve Êzîdxan şehitlerinin özlemleri olan özgür ve özerk Êzîdxan’ı gerçekleştirme mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz. Êzîdîler özgür ve özerk Êzîdxan’ı sahiplendiğinde hiçbir güç özgür gerçekleşmesini engelleyemeyecektir.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.