Şehit Mazlum için tören

  • Hesekê’de geçirdiği trafik kazası sonucu şehit olan YPG savaşçısı Mazlum Serhed (Ercan Can) için Qamişlo’daki Şehit Delîl Saruxan Şehitliği’nde tören düzenlendi.

Şehidin kardeşleri Mazlum Serhed ve Zana Serhed de törende hazır bulundu. Mazlum Serhed yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Bugün Şehit Mazlum bedenen aramızda olmasa da her zaman kalbimizde yaşayacak. 3 kardeş devrim saflarında yer aldık ve birbirimize kardeş gibi değil, yoldaş gibi yaklaştık. Mazlum, yaralı olduğu halde devrimciliğinden bir adım geri atmamıştır. Bize her zaman ‘Ne olursa olsun bu halk için bize verilen görevleri yerine getirmeliyiz’ derdi. Biz de O’nun kardeşleri olarak şehitlerimize ve halkımıza, O’nun izinde olacağımızın sözünü veriyoruz.”

Şehit Mazlum’un annesi Sacide Can, telefon aracılığıyla törene katılarak, “Oğlum bütün Kürdistan’ın şehididir” dedi.

‘Yaşayan şehit’

Qamişlo Kantonu Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Hêvî Seyîd ise “Şehit Mazlum’dan ne kadar bahsetsek az kalır. O, yaralı olduğu ve bedeninin bir parçasını kaybettiği halde gaziler için belirtilen ‘yaşayan şehit’ ifadesine layık olarak çalışmalardan da savaştan da geri kalmadı. Yaralı haliyle en son Serêkaniyê savaşında rol oynamıştı. Bizler de şehitlerin ardıllarıyız, onların izindeyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Mazlum Serhed’e ait şehadet belgesi okundu ve kardeşlerine teslim edildi.

Törenin sonunda şehidin naaşı, ‘Şehîd Namirin’ sloganları ve annelerin zılgıtlarıyla sonsuzluğa uğurlandı.  QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.