Şehitler Kurdistan’a uğurlanıyor

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F)

Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F)

  • Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) şehitleri layığıyla uğurlamak ve adalet talebini büyütmek için herkesi 3 ve 7 Ocak’ta Paris’e davet etti. CDK-F Eşbaşkanı Abdullah Ülmez “Her iki eylemin de tarihi büyüklüğü kuşku götürmez. Eminiz ki Kürt halkı katledilen yoldaşlarına, şehitlerine büyük bir sorumlulukla sahip çıkacak” dedi. 

ERDOĞAN ZAMUR/PARİS 

Paris, 3 Ocak’ta (bugün) şehitlerini kitlesel bir törenle Kurdistan’a uğurlayacak. 7 Ocak Cumartesi günü ise 9 Ocak ve 23 Aralık’ta gerçekleşen iki katliamı protesto ve “adalet” talebini haykırmak için Avrupa’nın dört bir yanından Kurdistanlılar ve dostları Paris’e akacak. 

Paris’te Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde katledilen Kürt Kadın Hareketi'nin öncülerinden Emine Kara (Evîn Goyî), Kültür Hareketi’nden Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve Kürt yurtsever Abdurrahman Kızıl için bugün Paris’in Villers-le-Belle banliyösünde kitlesel bir tören düzenlenecek. CDK-F Eşbaşkanları Xane Akdoğan ve Abdullah Ülmez törene ve ardından gerçekleşecek uğurlamaya ilişkin dün basın açıklaması yaptı. 

Anma ve tören bugün

Kürtçe ve Türkçe yapılan açıklamada, “24 Aralık’ta burada, Ahmet Kaya Kültür Merkezi önünde 3 arkadaşımız katledildi. Bütün yasal işlemler sona erdi ve sabah cenazelerimizi alıp Kurdistan'a uğurlayacağız. Şehitlerimizi görkemli bir törenle ülkeye uğurlayacağız. Herkesi yapacağımız  anma ve uğurlama törenine davet ediyoruz” denildi. 

Şehitlerimizi layığıyla uğurlayalım

KCDK-E Eşbaşkanı Fatoş Göksungur “Şehitlerimiz Evîn Goyî, Mir Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ın naaşlarını yapacağımız bir törenle Kurdistan’a uğrulayacağız. Cenaze törenine başta Paris ve civarı olmak üzere halkımız ve Fransız halkı katılacak. Çağrımız bütün halkımızadır. Şehitlerimize sahip çıkmak, şehitlerimize yaraşır bir törenle Kurdistan’a uğramak için bütün Kurdistanlılar ve dostlarını Paris’te yapılacak anma törenine bekliyoruz” dedi.

Bugün saat 12.00’de başlayacak anma ve uğurlama töreni şu adreste gerçekleşecek: “Palace de Villers salonu 12 Bis Avenue des Entrepreneurs, 95400 Villers-le-Belle.”

7 Ocak’ta cevap verilecek

CDK-F eşbaşkanları, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in Paris’te katledilişinin 10. yıl dönümü vesilesiyle 7 Ocak’ta yapılacak Avrupa merkezli eyleme de katılım çağrısı yaptı: “Kurdistan Enformasyon Bürosu’nun önündeki alanda saat 10.00 itibarıyla bir araya gelip bir yürüyüş ve sonrasında miting yapacağız. Avrupa’da yaşayan bütün halkımıza çağrımız var. O gün herkesi, Sara, Rojbin ve Ronahi’yi anmak, onların katillerini lanetlemek için seferberlik ruhuyla eyleme katılmaya Paris’e çağırıyoruz. Avrupa’nın ortasında iki defa alçakça katledilmeye karşı, Kürtler katliamcılara, 7 Ocak günü gerekli cevabı verecek.”

Herkesi Paris’e bekliyoruz 

KCDK-E Eşbaşkanı Göksungur ise “7 Ocak’taki yürüyüş ve mitinge ise Avrupa’nın her yerinde halkımız katılacaktır. Gelmek isteyenler bulundukları ülkelerdeki kurumlarımıza, federasyon ve meclislerimize başvurabilirler. Bu iki etkinliğe bütün halkımızı direniş ruhuyla katılmasını çağrısı yapıyoruz” bilgisini paylaştı.

KON-MED de “Kürt halkı olarak bu katliamların hesabını muhakkak soracağız ve takipçisi olacağız” diyerek, 3 ve 7 Ocak’ta Paris’te buluşma çağrısı yaptı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.