Şehitler Londra’da anıldı

Dersim-Mercan Şahverdi kırsalında 5-6 Ağustos kırsalında çıkan çatışmada şehit düşen 6 TİKKO gerillası için İngiltere’nin başkenti Londra’da bir anma gerçekleştirildi.
Anma, şehit düşen 6 TİKKO gerillası ile Pülümür’de şehit düşen PKK Yürütme Komitesi Üyesi Atakan Mahir ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zeki Şengalî ile tüm devrim şehitlerinin anısına yapılan saygı duruşu ile başladı. Anmada Partizan adına yapılan konuşmada ülkede çok sancılı ve zor bir süreçten geçildiği, Türk devletinin işçi ve emekçilere, Kürt ulusuna ve diğer tüm ezilenlere karşı topyekün bir saldırı ve susturma saldırısı içerisinde olduğu belirtildi. “Devrimci ve Komünist güçlere tam bir imha dayatılmaktadır” denilen açıklamada, “Bu kapsamda toplumun en diri ve örgütlü kesimi olan gerillaya saldırı ve imha daha da boyutlanmıştır. Tüm teknolojik gücü ve savaş olanaklarıyla gerillaya saldırmaktadır. Ancak tüm bu çabalar ve saldırılar nafiledir” mesajı verilerek, şehitlerin daha fazla kenetlenme gerekçesi olduğu kaydedildi.
Şehitlere ilişkin hazırlanan sinevizyon gösterimi ardından TKP/ML Merkez Komitesi’nin açıklaması okundu ve “Şimdi; kaçkınlığa, umutsuzluğa, faşizmin kuşatmasına karşı, giden yoldaşlarımızın yerini doldurma zamanıdır” denildi.
MLKP Temsilcisi de 6 TİKKO gerillasının ve PKK şehitlerinin anısı önünde saygıyla eğildiğini belirterek devrimci dayanışma ve birlikte mücadeleye vurgu yaptı.
LONDRA
