Şehitler uğurlandı

  • İşgalci Türk devletinin Dêrik'in Koçerat bölgesine yönelik saldırısında şehit düşen İç Güvenlik Güçleri'nin üyeleri, dün düzenlenlen törenlerle toprağa verildi. 

 

Şehit aileleri ile Dêrik, Qamişlo ve Hesekê kentlerinde yaşayan yüzlerce kişi, sabahın erken saatlerinden itibaren Dêrik Halk Hastanesi ile Qamişlo ve Hesekê’deki hastanelerin morgu önünde cenaze töreni için toplandı. Cenazeler teslim alınırken, "Bi can bi xwîn bi te re ne ey şehîd", "Xwîna we li erdê nahêlin" sloganları atıldı.

Şehitlerin naaşları omuzlarda taşınarak, Dêrik’teki Şehit Xebat Dêrik Şehitliği, Qamişlo'daki Şehit Delil Saroxan Şehitliği ve Hesekê’deki Şehit Dijwar Şehitliğine doğru yola çıkarıldı. Her üç şehitlikte kalabalık kitleler şehit naaşları karşıladı. 

Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde Ednan Yûsif, Silêman Enter, Xwînrêj Temê, Mûaz Eta, Ehmed El Xidir, Mihemed El Eswed, Ebdulezîz Elî, Yezen El Keço, Mihemed Xalid ve Ebdulwahid El Ehmed için tören düzenlendi. Törenin ardından şehitler Girkê Legê, Çilaxa, Dêrik ve Til Koçer’de toprağa verildi.

Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde Ehmed Xalid El Elî, Salih El Dendûş, Bessam El Hisên, Alan Nazim, Mehmûd El Wero, Feyad El Hedmol ve Mihemed Şemdîn için tören düzenlendi. Törenin ardından Qamişlo, Tirbespiyê ve Til Hemîs’te şehitler toprağa verildi.

Şehit Dijwar Şehitliğinde Lorans Suhêl Ebdî, Menaf Siûd Semîr, Salih Ebdulxefûr Yûsif, Îskender Hiso, Ezîz Elî Ebdo ve Ebdullah Hesen Ilêwî için tören düzenlendi. Törenin ardından Erîşe, Hol, Til Berak ve Hesekê’de şehitler toprağa verildi.

Şehit Orhan Miho ve Eli Osman için de Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliğinde tören düzenlendi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.