Sema benim değil Kurdistan'ın şehididir

Kadın Haberleri —

.

.

  • Sema Eylül (Fatma Marangoz) ve arkadaşları Giessen’de yapılan bir anmayla anıldı. Anmada konuşan Sema Eylül’ün annesi Dayîka Ayşe, “Sema benim değil, Kurdistan’ın şehididir. Serok Apo’nun savaşçısıdır. Serok Apo’nun, gerillanın hepimizin başı sağolsun” dedi.

Türk devletinin 18 Ağustos 2022 tarihinde Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırısında şehit düşen Sema Eylül (Fatma Marangoz), Arjîn Cûdî (Zeynep Dal), Lîlav Jînda (Lîloz Ozkan) ve Avaşîn Zagros (Medrîka Besravî) Almanya’nın Giessen kentinde anıldı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) ve Giessen Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) öncülüğünde düzenlenen anmaya yüzlerce kişi katıldı.

Anmanın yapıldığı salona Marangoz ailesinden şehitlerin fotoğraflarının yanı sıra, Fatma Marangoz (Sema)  ile şehit düşen 3 arkadaşının, kimyasal ile katledilen 17 gerillanın ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri asıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmanın ardından PKK’nin 45. yıldönümü vesilesiyle bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sık sık "Şehîd Namirin" "Jin jiyan azadî" sloganları atıldı.

Mücadeleyi büyüteceğiz

Anmada Şehit Aileleri Derneği (KOMAW) adına konuşan Ali Konkurt, “Bu mücadele o kadar büyük ki sadece Kürtler değil dünyanın her yerinden şehitler var. Şehitler yaşamımızın her alanında bizimle beraberler" diye konuştu.

Kadın öncülüğünde direniş

 

Almanya Kurdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED) Eşbaşkanı Zübeyde Zümrüt ise, her gün şehadetlerin ve anmaların bir arada yaşandığı zor bir süreçten geçildiğini belirterek, "Artık varlık yokluk savaşının içindeyiz. Kürtlerle baş edemeyen Türk devleti kimyasal kullanarak gerillaları katlediyor. Bugün andığımız şehitlerin dördü de kadın. PKK’den önce kadının ismi yokken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasıyla şimdi ‘Jin jiyan azadî’ sloganı tüm dünyanın dilinde" dedi. Zümrüt konuşmasında kadınların bu mücadelede en önde olmaktan vazgeçmeyeceklerini vurguladı.

Bizi şehitlerimiz birleştirdi

Anmada şehit Sema Eylül’ün annesi Ayşe Marangoz ve babası Hıdır Marangoz da birer konuşma yaptı. İki kızını özgürlük mücadelesinde şehit veren Ayşe Marangoz konuşmasına “Jin jiyan azadî” sloganı atarak ve zafer işareti yaparak başladı. Metanetli ve dik duruşuyla anmada bulunanları selamlayan Dayîka Ayşe, "Şehit Berçem ve Sema bizi bir araya getirdi, baş göz üstüne hoşgeldiniz. Bu yolu Serok Apo bize açtı. 45 yıldır devam eden bu mücadelede büyük bedeller ödendi. Bu bedeli Kürtler, Aleviler, Ezîdîler, Süryaniler, Ermeni halkı birlikte ödedi. Şehit Sema ve Berçem’in yolu hepimizin yolu" dedi. 

Kurdistan’ın şehidi

"Sema ve Berçem, Şehit Rıza’nın, Zilanların davalarını devraldı" diyen Dayîka Ayşe, "Kanımın son damlasına kadar bu yolda yürümeye devam edeceğim. Sema benim değil, Kurdistan’ın şehididir. Serok Apo’nun savaşçısıdır. Serok Apo’nun, gerillanın hepimizin başı sağolsun. Biz Filistin’e kadar şehitler verdik. Rojava’da, Şengal’de katliamlarda kadınlarımızı esir alarak Arap pazarlarında sattılar. Bu kadınlar geri dönene kadar biz mücadele edeceğiz" diye konuştu. 

Sözümüzü tutacağız

Baba Hıdır Marangoz ise, "Biz 77’de Apoculara verdiğimiz söze sadık kaldık, bu yolda mücadele etmekten vazgeçmedik. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz" diye konuştu. Hıdır Marangoz devamla şöyle dedi: "Kürtlerin yaşadığı acıları kimse çekmedi. Düşman kundaktaki bebekten, hastanede yatan sivillere kadar bizi en savunmasız halde katletti. Şehitlerimiz bunlara karşı mücadele veriyor, bizler de onların yolundan gideceğiz."

PKK bitmeyen bir roman

TJK-E adına bir konuşma yapan Döne Güzel ise, “Bugün partimizin kuruluş yıldönümü. PKK bir şehitler partisi, bugün evrenselleşerek tüm dünyaya yayıldı. PKK 45. yılında Önderliğin dediği gibi ‘bitmeyen bir roman’ olduğunu kanıtladı" diyerek Zap’ta gerçekleşen eylem selamladı.

Konuşmaların ardından taziyeleri kabul eden aile, “Biz tek değiliz, Şengali, Rojava’yı unutmayın” diyerek mücadeleye devam etme çağrısı yaptı.

Sema Eylül, Kurdistan Özgürlük Hareketi’nin Amed’deki ilk şehitlerinden Ahmet Marangoz ile Filistin şehitlerinden Amed Askeri Kanat Sorumlusu Mustafa Marangoz’un yeğeni. 27 Kasım 2010’da 4 arkadaşıyla şehit düşen Berçem Amed’in de (Miyaser Marangoz) kardeşiydi.

GIESSEN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.