Semsûr hala enkaz altında

Toplum/Yaşam Haberleri —

6 Şubat 2023 Depremi / Adıyaman

6 Şubat 2023 Depremi / Adıyaman

  • Adıyaman’da (Semsûr) depremlerde yıkılan birçok yapının enkazı 261 gün geçmesine rağmen kaldırılmadı.  

Maraş merkezli depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Adıyaman ve ilçelerinde, resmi rakamlara göre 11 binden fazla insan yaşamını yitirdi. 5 bin 953 bina yıkılırken, 20 bin bina hakkında ağır hasarlı acil yıkım kararı verildi. Ağır hasarlı binaların bazıları yıkıldı. Ancak yıkılmayı bekleyen halen birçok ağır hasarlı yapı bulunuyor. Bu durum yurttaşlar için tehlike yaratıyor.  

Çevre yolunda ağır hasarlı olan bir bina, her gün yanından geçen yaya ve araç sürücüleri için tehlike arz ediyor. Aradan 260 gün geçmesine rağmen ağır hasarlı bina yetkili kurumlar tarafından yıkılmadı. 

Aynı cadde üzerinde ve mahalle aralarında ağır hasarlı birçok yapı da halen olduğu gibi duruyor. 

Yıkılan yapıların enkaz kaldırma çalışmaları da sulama yapılmadan yapılıyor. Bu nedenle toz bulutları oluşuyor. Asbest riski barındıran toz bulutlarına karşı önlem alınmazken, demir ve beton ayrıştırma işleminin de enkaz başında yapılması dikkat çekiyor.  

Depremlerde ağabeyini kaybeden ve annesi ile birlikte konteynerde kalan Mirza Koçak (55), oluşan toz bulutundan şikayetçi. Koçak, "Hepsi kanserojen maddelere neden oluyor. Enkaz kaldırma çalışmaları Adıyaman’da hantal yürütülüyor. Şimdiye kadar çoktan kaldırılması gerekiyordu” dedi.

MAHMUT ALTINTAŞ - MA/SEMSÛR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.