Semsûr su altında

Toplum/Yaşam Haberleri —

6 Şubat 2023 Depremi / Adıyaman

6 Şubat 2023 Depremi / Adıyaman

  • Mereş merkezli depremin ardından binlerce insanın yaşamını yitirdiği Adıyaman’da kötü hava koşulları durumu daha da zorlaştırdı. Sağanak yağış sonrası çadırlar su altında kalırken, fırtınadan dolayı elektriklerin de kesilmesi mağduriyetleri katmerleştiriyor.

“Her yağmurda bu çadır böyle oluyor. Soğuktan yağmurdan ne suyu boşaltabiliyoruz ne de bir şey yapabiliyoruz” diyen depremzede Star Gezer, depremde evinin yıkıldığını dile getiriyor. Star Gezer, “Evimiz yıkıldı çocuklarımız öldü, Adıyaman yok oldu. Adıyaman diye bir şey kalmadı. Ne odun kaldı ne de yakacak bir şey. Çocuklarımızla bu soğukta çadırda oturuyoruz. Altımızdan da su geçiyor. Hiçbir sene böyle fırtına olmazdı başımıza gelmeyen şey kalmadı” şeklinde konuşuyor. 

Her yağmurda aynı rezalet

Suna Gözek de usanmadan çadır ve çevresini temizliyor ama sonuç aynı. “Her yağmurda aynı rezaleti yaşıyoruz. Sabahtan beri bu çadırı temizliyorum çevresini düzeltiyorum ama yine de bir şey değişmiyor. Çadırda iki tane ikizim var bu soğukta orada kalıyorlar. Küçücük çadırlar veriyorlar onlarda damlatıyor. Etrafa bak ıslanmayan yer kalmamış. Hep aynı şeyler” diye konuşan Suna Gözek çaresizliğini ifade ediyor. 

3 engelli çocuğuyla

Sevda Gezer 3 engelli çocuğuyla depremin ardından çadırda yaşam mücadelesi veriyor. Yağmurun başlamasıyla birlikte çadırını su bastı. Yastık, yorgan, kendilerini ısıtacak ne varsa ıslak. Gezer de yaşananları şu sözlerle özetliyor: “Çok zorlanıyoruz. Akşam çadırı su bastı. Ne yastık ne yorgan ne de bir şey kaldı; hepsi ıslandı. Her yer ıslandı. Zar zor çadıra giriyoruz. Ne kömür kaldı ne de odun.”

Evim yıkıldı gidecek bir yerim yok

Fatma Can’ın da depremde evi yıkıldı ve gidecek bir yerinin olmadığını dile getiriyor. “Yağmur yağdığında çadırın her yerinden su geliyor. Zorlanıyoruz su kesiliyor, elektrikler kesiliyor, odun kalmıyor. Kiralık ev bulamıyoruz.  Hep mi böyle olacak bu?” diye soran Fatma Can, “Geçen yağmurda benim kızımın çadırı su doldu. On gün boyunca biz orayı kurutamadık kızım on gün boyunca çadırda kalamadı. Daha yeni kurudu sonra bugün de yağmur yağdı yine ıslanacak. Perişan durumdayız. Evim yıkıldı gidecek bir yerde yok. Ne yapacağız biz de bilmiyoruz” sözleri ile yaşadıklarını özetliyor.

MEDİNE MAMEDOĞLU - JİNHA/SEMSÛR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.