Şenyaşar susturulmak isteniyor

  • Avukat Hidayet Enmek, Emine Şenyaşar hakkında açılan soruşturmalarla ailenin susturulmak istendiğini söyledi.

 

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu öldürülen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti eylemi 576. gününe girdi. Anne ve oğlu, sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önünde nöbete başladı. Emine Şenyaşar, Adalet Nöbeti sırasında sarf ettiği sözler nedeniyle hakkında açılan dava kapsamında dün yine hakim karşısına çıktı. Anne Şenyaşar’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AKP’li İbrahim Yıldız’a “hakaret etmek” suçlaması yöneltiliyor. 

Duruşma öncesi konuşan aile avukatlarından Hidayet Enmek, ailenin nöbet eylemine işaret ederek, “Annenin adalet çığlığı adliye binası önünden yükselmeye devam ediyor. Annenin bu çığlığı, 15 soruşturma ile susturulmaya çalışılıyor. Bunlardan bazıları davaya dönüştü. Bugün bir soruşturmanın duruşması yapılacak. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun şikayeti üzerine bir yargılama olacak. Ailenin soruşturmalara maruz kalması Türkiye’deki hukukun ne kadar araçsallaştırıldığı gerçeğini gösteriyor” dedi. 

Hastanedeki katliama dair soruşturmanın tamamlanmasının etkin soruşturma yürütülmediğinin göstergesi olduğunu belirten Av. Enmek, “Dört yılı aşkındır daha iddianameye dönüşmeyen bir soruşturma var. Aile bunun için Adalet Nöbeti tutuyor. Bugün adalet mücadelemizi Asliye Ceza Mahkemesi salonlarından sürdüreceğiz. Aileye açılan bu dava ile adalet talebimiz en yüksek sesle dile getireceğiz” şeklinde konuştu.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.