Şenyaşar’ın nöbeti 80. gününde

  • Cezaevinde tutulan oğlu Fadıl Şenyaşar ile telefonla konuşan Emine Şenyaşar, yaşananlara tepki göstererek, ”Çiçeklerimizi kozasında kuruttular” dedi. 

 

AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırılarında eşiyle iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın ”adalet” talebiyle Urfa Adliyesi önünde başlattığı nöbet eylemi 80. gününde devam ediyor. Emine Şenyaşar, Elazığ Cezaevi’nde üç yıldır tek kişilik odada tutulan oğlu Fadıl Şenyaşar ile dün yaptığı haftalık telefon görüşmesi nedeniyle nöbet eylemine geç başladı. Şenyaşar Ailesi, telefon görüşmesinin ardından adliye önüne gelerek eylemlerini sürdürdü. 

Emine Şenyaşar, oğlu ile yaptığı telefon görüşmesine dair “Oğlum tek kişilik odada tutuluyor. Ne anlatabilir ki. Bana ‘Anne ben senin için ayakta kalıyorum’ dedi. Ailemi katlettiler. Çiçeklerimizi kozasında kuruttular. Dilerim onların da çiçekleri kurur. Oğlum cezaevinde, ailemi katledenler dışarıda geziyor. Evimi yıktılar” dedi. 

Ailenin adalet arayışına destekler de sürüyor. Yerine kayyum atanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Savur Belediye Eşbaşkanları Gülistan Öncü ile Mahsum Denktaş ve HDP Artuklu ilçe yöneticilerinin aralarında bulunduğu bir heyet aileyi ziyaret etti. Heyet bir süre aile ile birlikte nöbet eylemi tuttu. HDP Urfa Gençlik üyeleri de Şenyaşar’ı ziyaret etti. URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.