Serumla geldi, polis saldırdı

  • Adalet mücadelesini 241 gündür kesintisiz sürdüren Emine Şenyaşar, adalet mesaisine dün kolundaki serumla katıldı. Polis ‘formalite’ diyerek müdahale etti. Ferit Şenyaşar tepki gösterdi.

Urfa’nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının saldırısı sonucu eşi nive iki oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar (65) ile saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 242. gününde devam ediyor.  

Dün sabah saatlerinde Urfa Adliyesi önüne gelmek isterken tansiyonu düşen Şenyaşar, eşi ve çocuklarının gözleri önünde katledildiği Suruç Devlet Hastanesi’ne gidemediğinden ilçede bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Sağlık çalışanlarının müdahalesiyle kendine gelen Şenyaşar, doktorların “2 gün dinlenmen gerek” ikazlarına rağmen adalet eylemine ara vermeyeceğini belirtti. Şenyaşar, ilerleyen yaşı ve sağlık sorunlarına rağmen serum takılı bir şekilde Urfa Adliyesi önüne gitmek için yola çıktı. Kolunda serum olan anne ve oğlu Ferit Şenyaşar, Urfa Adliyesi’ne önüne gelerek Adalet Nöbeti’ne başladı. 

Anne Şenyaşar, eylemini sürdürdüğü sırada serum bağlı olduğu halde polis saldırısına maruz kaldı. Serumun “formalite” olduğunu öne süren polis amiri, aileye müdahale etmeyen polislere bağırarak, ”Ben mi müdahale edeyim. Zorla hastaneye götürün. Burası adliye, hastane değil” dedi. Bunun üzerine polisler, anne Şenyaşar’ı adliye önüne çağırdıkları ambulansla hastaneye götürmeye çalıştı. Anne Şenyaşar,  “Beni cezaevine götürün” diyerek tepki gösterdi. 

Hastaneye kaldırılmayı reddeden anne ve oğlu, avukatlarıyla birlikte yaşadıkları engellemeye karşı açıklama yaptı. Anne Emine Şenyaşar serum bağlı elini havaya kaldırarak, dakikalarca ağıt yaktı. Açıklamada, katliamda yaşamını yitiren Hacı Esvet Şenyaşar ve oğulları Adil ile Celal’in fotoğraflarının olduğu, “Baba ve 2 oğlu devlet hastanesinde herkesin gözü önünde katledildi” yazılı pankart açıldı. Ferit Şenyaşar, annesiyle birlikte 8 aydır adalet talebiyle eylemde olduklarını belirterek, “8 aydır savcılar bizden kaçıyor. Şimdi de dosya savcısı süresiz izne çıkarıldı. Bizden kaçıyor. Her adliyeye girdiğimizde başsavcı arka kapıdan kaçıyor” dedi.

Annesi Emine Şenyaşar’ın sağlık sorunlarına değinen Şenyaşar, “Doktorlar dinlensin, diyor ama annem evde oturamıyor. Annenin burada oturması herkesin ayıbı. Kolunda serum var. Polis bize müdahale ediyor ve insanlığını kaybeden bir yetkili serum için formalite diyor” diyerek, annesine ait iki poşet ilacı yere döktü. Şenyaşar, şunları söyledi: “Bunlar mı formalite? Bu ilaçlar mı formalite? Hastanenin verdiği rapor mu formalite? Gelin sizde 8 ay burada formaliteden oturun o zaman. Annem 65 yaşında, empati kurun. Ne zamana kadar bu sürecek. Bu anne burada oturduğu sürece kimse adaletten bahsetmesin. Yeter artık. Annem burada ölmek istemiyor. Bu adaletsizliğe biran önce çözüm bulunsun.”  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.