Sesimize ses ver: Oyunu kullan

Yurt Dışı Haberleri —

Avrupa Seçim Koordinasyonu

Avrupa Seçim Koordinasyonu

  • Oy, Kürtçede deng yani ses demek. Yeşil Sol Yurt dışı Seçim Koordinasyonu ve HDP, "Diktatörlüğü sonlandırmak ve demokratik gelecek için sesimize ses (deng) ver yani oy’unu kullan" çağrısında bulundu. 
  • Yurt dışında hedef oyları ikiye katlayarak 500 bine ulaşmak. Al telefonu tüm aile, akraba, dostun en az 50 kişiyi ara, mesaj at, ziyaret et. Demokratik bir gelecek için sesimize ses, oylarımıza oy katmasını iste. 

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği genel seçimleri için yurt dışında seçim heyecanına 2 gün kaldı. Kurdistan ve Türkiyelilerin de çoğunlukla yaşadığı Almanya, Avusturya, Danimarka, Fransa ve Lüksemburg’da seçmenler 27 Nisan’dan itibaren sandık başına gidecek. 
Yeşil Sol Parti Yurtdışı Seçim Koordinasyonu ve HDP Avrupa Temsilciliği ortak bir kampanya başlatarak herkesi seferberlik ruhuyla sandığa gitme ve oyları arttırma çağrısında bulundu. Türkiye'de 14 Mayıs'ya yapılacak seçimler için yurt dışında oy kullanma sürecinin 27 Nisan’dan itibaren başladığı hatırlatılan açıklamada, "Oy Kürtçede 'deng’ yani ses demektir. Diktatörlüğü sonlandırmak ve demokratik bir gelecek için sesimize DENG/SES ver. Yani OY'unu kullan" dedi. 

Buradayız, birlikte değiştireceğiz
Yeşil Sol Parti’nin 14 Mayıs seçimleri için "Buradayız, birlikte değiştireceğiz" sloganına yurt dışından "Biz de buradayız ve sizinle birlikte değiştireceğiz" karşılığının verildiği kaydedilen açıklamada, "Yüksek sesle haykırıyoruz: Yeşil Sol Parti için; yurt dışında 500 bin, toplamda 10 milyon oya ulaşmak istiyoruz" denildi. HDP, 2018 seçimlerinde yüzde 17.31 oy yani 260 bin 680 oy ile 3. parti olmuştu. 

Başarıya siz de ortak olun
Şimdi hedef oyları ikiye katlamak. Yurt dışı Seçim Koordinasyonu bu başarıya herkesi ortak olmaya çağıyor. Bunun için herkesi zaman darlığına da dikkat çekerek hızla harekete geçmeye davet ediyor:
*  Oy vermeye iki gün kala, 25 Nisan günü sesimizi yaygınlaştırmak, sesimizi başkalarına ulaştırmak ve başkalarının sesini sesimize katmak için çabalayacağız.
* Kullanacağın oy için, yalnız değilsin. Sadece bugün için biraz çaba, ziyaret, telefon görüşmeleri ve yaratıcılık istiyoruz.

Al telefonu en az 50 kişiyi ara
* Al telefonu Türkiye ve yurt dışındaki tüm aileni, akrabalarını, dostlarını, komşularını ve demokratik bir geleceğe ikna edebileceğin en az 50 kişi ara. Ara ve sesimize ses vermesini, oylarımıza oy katmasını talep et.
* Komşunu ziyaret et, demokratik bir gelecek için OY/DENG talep et. 
* Ziyaret edemiyorsan posta kutusuna bir mektup/çağrı/davetiye bırak.
* Gün içerisinde aramadığın, sormadığın, mesaj atmadığın ve OYUNA/DENG/SESİNE talip olmadığın kimseler kalmasın çevrende.
* Sen de Sesimize ses ver. Sesimiz ol. Sesimizi ve talebimizi en az 50 kişiye ulaştır. 
* Oylar Yeşil Sol Parti’ye-Deng ji bo partiya Çepên Kesk HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.