Şêx Meqsud’un Gulê’si

Kadın Haberleri —

Gulê Selmo / Halep-Şex Meqsud Mahahallesi

Gulê Selmo / Halep-Şex Meqsud Mahahallesi

  • Gulê Selmo, Rojava Devrim’inin sembol isimlerinden. Devrim başladığında Halep’te Şex Meqsud Mahallesi’ndeki direnişe öncülük etti. Mevzilerde direndi. Ağır yaralandığında 50 yaşındaydı. Ölüme üç gün direndi.

Rojava Devrimi kapıya dayandığında Halep’in Şêx Meqsud mahallesinde öne çıkan isimlerden biriydi Gulê Selmo. 50 yaşın verdiği deney ve tecrübe ile direnişin ön saflarında yer alan Selmo, örgütlemede ve öncülükte sınır tanımadı. Yekitiya Star’ın ilk gönüllüleri arasında direnişe, mücadeleye atıldı.

Halep’te direnişin adı olan Şêx Meqsud Mahallesi’nde genç yaşlı herkesi örgütleyen Gulê, aynı zamanda gençlerle direniş mevzilerinde yer aldı, mücadele etti.

10 Mart 2012 tarihinde Baas rejim yanlıları tarafından yapılan saldırıda ağır yaralandı. Direnişin, mücadelenin verdiği ruhla üç gün ölüme direndi. Gulê Selmo, 13 Mart 2012’de Halep’in Şêx Meqsud Mahallesi’nde ardında görkemli bir mücadele, onurlu direniş bıraktı. 

O günden bu yana 10 yıl geçti. Bugün Şêx Meqsud Mahallesi’nde direniş ve öncülük denilince akla Gulê Selmo geliyor. Sokakta, eylemlerde hep onun resimleri var. Bugün de onun anısına sahip çıkan Şêx Meqsudlular, onun direnişi çocuklarına aktarıyor. O Şêx Meqsud Mahallesi’nin Gulê, yurtseverliğin, inancın, kararlığılığın öncüsüydü. Direnişte hiç ama hiç sınır tanımadı…

.
Gulê Selmo

Gulê Selmo kimdir?

Gulê Selmo, 1961 yılında Efrîn'in Şera ilçesine bağlı Qitme köyünde doğdu. Çocukken oynadığı oyunlarda bile doğal bir önderliği vardı. İyi bir organizasyoncuydu. Gençliğe adım attığında öncü bir kadın olarak anılmaya başlandı. Rojava Devrimi başladığında çocuğundan itibaren edindiği deney ve tecrübelerle Halep’in Şex Meqsud Mahallesi’nde öncülük rolünü oynadı. 13 Mart 2012 yılında Baas rejimine karşı direnişte yaşamını yitirdi.

NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.